Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: West Brom – United

 

En undermålig insats av United igår renderade i en kostsamt nollpoängare på The Hawthorns. Premier League är fortsatt vidöppen, men det håller inte för Manchester Uniteds del att kliva på mina för mina mot lag på den undre halvan av tabellen. Louis Van Gaal har ett stort finger med i spelet, men här är det spelarna som blir sågade jäms med fotknölarna.

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6

Chanslös på målet när Salomon Rondon fick stå och måtta sitt avslut inne i straffområdet. I övrigt behövde han inte stå för så många ingripanden då West Brom på egen hand brände sina lägen.

Matteo Darmian
4

Utbytt ’83. Var rent ut sagt usel matchen igenom. Slarvig med bollen, men framförallt direkt dålig defensivt i vissa sekvenser av matchen. Ett par klasser sämre än Guillermo Varela för tillfället.

Chris Smalling
6

Den självklare mittbacken var äntligen tillbaks från sin skada. Stod individuellt för en bra insats, däremot fick han ingen som helst uppbackning av sina kompanjoner i backlinjen.

Daley Blind
4

Den nyss nämnde Rondon åts upp av Smalling under första halvlek och sökte sig självmant allt mer mot Daley Blind, vilket visade sig framgångsrikt. Blind tappade makering vid flera tillfällen, men framförallt var han ohyggligt dålig med sin vänsterfot denna match. Hur många misslyckade hörnor och långbollar slog han inte?

Marcos Rojo
4

Börjar bli mer och mer övertygad om att argentinaren inte har någon större framtid i Manchester United. Verkar ha gymmat för mycket under sin skadeperiod och ser orörlig ut. Är lättlurad och stöter bort sig flera gånger i onödan när han blir för het. Precis som med Darmian och Blind gav han bort flera bollar, framförallt när han lyfte längre.

Michael Carrick
4

Ytterligare en spelare som inte har en jättelång framtid till mötes i Manchester United. Kontraktet går ut till sommaren och för tillfället gör nog inte ledningen några större insatser på att förlänga det. Tempot i spelet sjunker markant med Carrick på planen, dessutom har han blivit hafsig i sitt passningsspel denna säsongen.

Ander Herrera
5

Utbytt ’62. Ander Herrera hade långt ifrån sin bästa dag på en fotbollsplan. Var slarvig och kom inte till sin rätta i denna match. Är ändå en spelare United måste fortsätta satsa på som en av två defensiva mittfältare enligt mitt tycke.

Jesse Lingard
6

Var förmodligen Uniteds bästa offensiva spelare i denna matchen. Var kreativ när han fick bollen och slog allt som oftast sin ytterback i en-mot-en-duellerna. Låg bakom de få chanser United skapade.

Juan Mata
4

Utvisad ’26. Bar vidare på sin strålande form från de senaste matcherna till inledningen. Var en nyckel centralt och drev igång flera fina anfall. Sen kom hjärnsläppet. Utvisningen är helt oförklarlig, två helt obegripliga varningar att ta som en av lagets ledande spelare. Det röda kortet så tidigt in i matchen drar givetvis ner betyget kraftigt.

Anthony Martial
5,5

Martial hade en tuff match överlag. Kom inte till sin rätta ute till vänster och flyttades in som anfallare efter Matas utvisning. Väl där fick han otacksamma bollar att arbeta med och West Broms stora försvarare åt allt som oftast upp honom i de duellerna. Kom loss någon gång emellanåt men skapade inget läge av större vikt.

Marcus Rashford
5

Utbytt ’75. Precis som för Martial fick han en otacksam roll och hade det tufft mot stora och elaka spelare. Har fått en nyttig inkörningsperiod och vi hoppas att han bara fortsätter växa fotbollsmässigt.

Morgan Schneiderlin
5

Inbytt ’62. Otacksam roll i ett märkligt byte av Van Gaal. När United behövde jaga mål med en man mindre på planen fick han ersätta den betydligt mer offensive Ander Herrera. Gjorde ingen dålig insats, men vände inte direkt på matchbilden.

Memphis Depay
N/A

Inbytt ’75. Inte heller Memphis lyckade vända matchbilden, men han kom däremot in och lyckades kasta ett fel inkast. Tycker Memphis borde fått fortsatt förtroende från start, särskilt med tanke på att hans form varit på uppåtgående. Nu valde istället Van Gaal att peta honom och sänka hans självförtroende igen.

Timothy Fosu-Mensah
N/A

Inbytt ’83. Kul att Fosu-Mensah få fortsatt förtroende även om jag hellre velat sett honom från start. Ytterligare ett otacksamt byte när United behövde jaga mål.