Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Velasco Carballo dömer på torsdag, Atkinson på söndag

Uefa meddelar att det blir spanska domare i Manchester Uniteds Europa League-match mot Liverpool på Anfield på torsdag. Carlos Velasco Carballo är huvuddomare med Roberto Alonso och Juan Yuste som assisterande domare, Jesus Gil Manzano och Carlos Del Cerro som extra assisterande domare och Angel Nevado Rodriguez som fjärdedomare.

Velasco Carballo är en erfaren domare med meriter från VM 2014 och EM 2012 och han kommer även att döma i sommarens EM. Han har bara gjort nio matcher i Europa League (ingen den här säsongen), normalt får han döma Champions League. Han dömde Uniteds bortamatch mot CSKA Moskva (1-1) i Champions League tidigare den här säsongen. Totalt har han gjort fem Unitedmatcher (2-2-1). Han har dömt Liverpool en gång, då de föll mot Zenit i Europa League i februari 2013.

Uniteds FA-cupmatch mot West Ham på söndag kommer att dömas av Martin Atkinson. Detta rapporterar forumet Rate the Ref. Steve Child och Harry Lennard blir assisterande domare och Robert Madley fjärdedomare.

Atkinson är en mycket erfaren domare (liksom Velasco Carballo EM-domare i sommar). Han har gjort 31 Unitedmatcher (19-5-7), den här säsongen 0-0-matchen hemma mot Chelsea och förlusten borta mot Swansea. Han har gjort 38 West Ham-matcher (16-7-15). Den här säsongen har han redan dömt West Ham fyra gånger, senast deras 0-0-match mot Liverpool i FA-cupen.

Atkinson har dömt två matcher mellan United och West Ham. Första gången i maj 2007, då Carlos Tevez gjorde matchens enda mål och säkrade West Hams Premier League-kontrakt. Han dömde och 2-2-matchen i London i FA-cupen 2013, då Robin van Persie kvitterade på tilläggstid.