Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Jag tycker att det fungerar

Efter förlusterna mot West Brom och Liverpool har kritiken mot Louis van Gaal tagit ny fart. Manchester Uniteds manager medger att resultaten inte är tillräckligt bra men hans hävdar att hans metoder fungerar.

Vi är kvar i tre olika turneringar, och i det här skedet av säsongen är det inte många managers som kan säga det. Vi har fortfarande chansen att vinna någonting,” säger Van Gaal.

Jag håller med om att matchen mot Liverpool inte var en av våra bästa prestationer men har inte spelat så hela säsongen. Det finns matcher där vi har spelat bättre. Efter förlusten mot Midtjylland var jag sparkad enligt media men vi stod upp igen och i nästa match och vann några matcher i rad. Kanske kan det fortfarande hända i andra matchen mot Liverpool och det är också möjligt att vi kan vinna mot West Ham i FA-cupen.

Han tycker att det är svårt för United som dras med många skador men han säger också att han inte vill skylla på skadorna.

Jag måste alltid förändra laget. Jag har inte kunna spela samma startelva i många matcher på grund av skador och trötta spelare. När du är i tre turneringar och du inte har så många spelare är det svårt. Det skulle vara billigt av mig att säga [att det skulle vara annorlunda utan skadorna]. Jag vill inte gömma mig bakom skadorna.

Van Gaal har svårt att se problemen.

Jag tycker att det fungerar. Du måste se hur vi måste arbeta med omständigheterna vi måste jobba i. […] Jag tycker att det fungerar. Stilen fungerar också. Det ger inte de bästa resultaten. Det är inte bra nog när du vill bli mästare eller om du vill vinna FA-cupen eller Europa League men det är fortfarande möjligt.

Van Gaals fungerande spelstil har sett United skjuta maximalt ett skott på mål i åtta av de senaste 30 ligamatcherna. Samma statistik under Sir Alex Fergusons sista tio år var 15 gånger på 380 matcher.


Citat: Guardian, Manchester Evening News