Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – West Ham

Anthony Martial räddade omspel åt Manchester United med en sen kvittering i kvartsfinalen mot West Ham. Oavgjort får i slutändan ses som rättvis i en hygglig fotbollsmatch, där det var gott om lägen men ont om riktigt heta målchanser.

Embed from Getty Images

Jag känner mig ganska vilsen i betygsättningen den här gången. Det var i stora delar en match där allting klumpades ihop – det var få spelare som verkligen utmärkte sig, varken positivt eller negativt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6,5

Tämligen sysslolös och givetvis chanslös på frisparken (även om Paul Scholes hade en annan uppfattning). Men ingen match utan ett avgörande ingripande av De Gea, på stopptid tvingades han till en vass räddning.

Guillermo Varela
7

Utbytt 87. Varela tycks ha fått förtroende som förstaval på högerbacken. Det förtjänar han. Visst hamnar han snett i defensiven någon gång men sånt kan i alla fall jag ha överseende med.

Chris Smalling
6,5

De gånger West Ham hotar är det oftast Smalling som reder ut det. Inte lika bra som i början på säsongen men bättre än runt årsskiftet.

Daley Blind
5,5

Daley Blind har spelat mest av alla Unitedspelare. Det märks, han känns trött och han förlorar dueller som han tidigare har vunnit. Jag är också väldigt trött på hans hörnor.

Marcos Rojo
5,5

Mycket hjärta, inte lika mycket hjärna. Tar en del konstiga beslut, framför allt offensivt. Skulle, som de flesta ytterbackar i United, behöva gå inläggsskola hos Cameron Borthwick-Jackson.

Michael Carrick
5,5

Varnad. Står mestadels för en kompetent insats men han gör också en del frapperande misstag. Jag blir irriterad när jag ser honom vika ner sig i en duell i slutskedet, hade Carrick gått in helhjärtat där hade United haft en utmärkt kontring för att vinna matchen.

Jesse Lingard
5,5

Jag gillar Jesse Lingard, det känns som att jag är ganska ensam om det. En hemmamatch mot ett disciplinerat West Ham är dock ingen match som passar Lingard, han springer mest omkring i ett tomrum. Däremot tror jag att han kunde ha gjort stor nytta på Anfield i torsdags.

Ander Herrera
7

1 assist. Jag tycker inte att Herrera har varit överdrivet bra på slutet men det här var ett fall framåt. I sina bästa stunder är Herrera en energisk spelare som är inblandad i det mesta som sker. Idag var det lite åt det hållet och mycket riktigt är det också Herrera som ligger bakom kvitteringsmålet.

Marouane Fellaini
5

Utbytt 76. Varnad. Fellaini stångas och sliter men hans bidrag är för litet. Alldeles för ofta stannar han upp spelet, alldeles för ofta ger han bort bollen. Han har också oförmågan att vara ful utan att vara hård.

Anthony Martial
7

1 mål. Jag tycker egentligen att Martial just nu gör sig bättre på kanten. Idag får han en väldigt otacksam uppgift. Han får mycket boll men känslan är att han varje gång måste ta sig förbi fyra motståndare och han får alldeles för dåligt understöd. Till slut är det ändå Martial som stänker in kvitteringen och han är involverad i de flesta anfallen United har.

Marcus Rashford
5

Utbytt 76. Verkligheten har kommit ikapp Rashford, vilket förstås är helt naturligt. Mindre naturligt är att en 18-åring startar sex matcher på två och en halv vecka. Han blixtrar till någon gång med intressanta initiativ men min känsla är att han just nu skulle må bra av att få börja på bänken och komma in mot trötta försvarare.

Bastian Schweinsteiger
n/a

Inbytt 76. United blir bättre efter bytena och en stor del i det är att Schweinsteiger är bättre än Fellaini. Helt plötsligt får United en mittfältare som vårdar bollen, tittar upp och spelar den framåt. Med tanke på Payets solklara filmning känns det också helt rätt att Schweinsteigers fusk mot Randolph belönas.

Memphis Depay
n/a

Inbytt 76. Piggt inhopp även om han inte får ut jättemycket av sina initiativ.

Matteo Darmian
n/a

Inbytt 87. Spelade för kort för att betygsättas men jag har svårt att se vad poängen med bytet var.