Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Väldigt glad att vi kom tillbaka

Manchester United fick nöja sig med 1-1 mot West Ham i FA-cupens kvartsfinal. Därmed blir det omspel på Upton Park.

Det var en match med en del kontroversiella beslut. West Hams manager Slaven Bilic tycker att två avgörande beslut gick emot hans lag. Louis van Gaal höll föga överraskande inte med.

Embed from Getty Images

Van Gaal pratade med BT Sport efter matchen.

  • Om att fixa oavgjort: ”Jag var väldigt glad. För när du ser känslan i mitt lag är det otroligt. När du förlorar mot Liverpool är det djupt inne i klubben. Två dagar senare måste du spela mot ett mycket bra lag i West Ham. Vi ligger under och kommer tillbaka så, jag är väldigt glad för mina spelare. Jag tror att fansen är nöjda idag.
  • Om domaren: ”Jag har sett det givetvis, jag tycker att Schweinsteiger får en knuff. Jag tycker att Payet mer eller mindre filmar. Han får kontakt men inte för att falla så. Det är alltid så. Du kan inte säga något [om hur domaren dömer] tycker jag.” Van Gaal passade också på att säga att besluten gick emot United i matchen mot Liverpool, så han lever inte alltid som han lär.
  • Reportern var inte överdrivet intresserad av matchen.

Bilic pratade också med BT Sport efter matchen.

  • Om domaren: ”Jag såg det efteråt. Jag vill inte förstöra matchen genom att prata om det. De ville ha straff för handboll, ingenting. Nej. De har ett par gånger, det var inget där. Två avgörande beslut, straff för Payet. För alla neutrala är det straff. Rojo kommer bakifrån. Inte elakt men straff. Kvitteringen var en tydlig foul från Schweinsteiger. Det var svårt för domaren men jag skyller inte på honom men vi hade två avgörande beslut mot oss.
  • Om omspelet: ”På papper [är vi favoriter]. Vi hade älskat att göra det här, Vi har stort förtroende och får kanske några spelare tillbaka. Vi kommer ha ännu större självförtroende inför returen.
  • Bilic fick egentligen inga frågor om matchen.

Omspelet kommer att blir svårt att trycka in i kalendern. Vi återkommer förstås när det är klart det spelas, men det dröjer till efter Uniteds match mot Liverpool i Europa League. Skulle United mirakulöst vända mot Liverpool blir det mycket svårt att hitta ett datum för omspelet. Klart är åtminstone att omspelet blir den allra sista cupmatchen någonsin på Upton Park.

Klart är också att vem som blir motståndare i en eventuell semifinal avgörs imorgon kväll. Lottningen är ungefär 20.20 imorgon kväll.