Lånekollen 15/16 – vecka 10

Ashley Fletcher fortsätter att vara den utlånade Manchester United-spelare som lyckas bäst. Annars tvingas vi tyvärr rapportera om en hel del bänknötning.

Tyler Blackett, Celtic, var som vanligt utanför Celtics trupp när Celtic vann med 2-1 borta mot Patrick Thistle. Sedan början på november har han bara varit med i truppen en enda gång, då han fick några minuters speltid i i cupen mot tredjedivisionslaget Stranraer.

James Wilson, Brighton, fick återigen ett kvartslångt inhopp när Brighton i tisdags spelade 0-0 mot Sheffield Wednesday. Det var andra 0-0-matchen i rad för Brighton, som är med i kampen om de två direktplatserna till Premier League. Brighton var sedan spellediga i helgen.

Ashley Fletcher, Barnsley, fortsätter imponera. Det blev förvisso inget mål i hemmamatchen mot Southend men han fixade åtminstone en straff. Hourihane missade dock straffen och Barnsley, som slåss om en playoffplats, åkte på en tung 2-0-förlust. Fletcher blev utbytt i slutet av matchen.

Kieran O’Hara, Morecambe, fortsätter att värma bänk för Morecambe. Den här gången fick målvakten se sitt lag vinna med 2-1 hemma mot AFC Wimbledon. En tung förlust för charmiga Wimbledon som i slutet på februari hade goda chanser att ta en direktplats till League One men som efter fem segerlösa matcher i rad nu är utanför playoffplatserna.

Victor Valdes, Standard Liege, hade en mycket tung afton igår. Standard Liege föll med 4-0 borta mot Mechelen och slutade därmed sjua i grundserien i den väldigt speciella belgiska ligan (läs Wikipedia för detaljer). Standard får nu spela Europa League-playoff under säsongsavslutningen. Matchen avgjordes tidigt, då Standards Kosanovic blev målchansutvisad redan efter elva minuter, ett mycket tveksamt domslut. Valdes och Maniatis blev varnade för protest. Mechelen gjorde 1-0 på hörna minuten senare och matchen var effektivt över.

Nick Powell, Hull, spelade hela matchen när Hull blev föll med 4-0 hemma mot Arsenal i FA-cupen. Han missade sedan 1-1-matchen hemma mot MK Dons med en mindre skada.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS