Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dubbla mittbacksskador i Manchester city

Problem i Manchester city inför söndagens Manchesterderby. I kvällens Champions League-match mot Dynamo Kiev (där city enkelt tog sig till kvartsfinal) blev citys mittbackar Vincent Kompany och Nicolas Otamendi skadade. Kompany tvingades kliva av redan efter sju minuter och Otamendi klev av kvarten senare, efter att först ha försökt spela vidare.

Givetvis för tidigt att säga något säkert om skadorna men med tanke på Kompanys skadehistorik (inte Phil Jones-nivå, men inte långt ifrån) skulle det förvåna om han är tillbaka i spel redan på söndag. Otamendi har kanske större chans att bli spelklar i tid för derbyt. Men Kompany skulle å andra sidan vara ett större avbräck, sex av citys åtta förluster i ligan den här säsongen har kommit i matcher som Kompany har missat.

Uppdatering: Efter matchen säger citys manager Manuel Pellegrini att Kompany är borta minst en månad medan Otamendi har en chans att vara klar till söndagens match.