Mirror: Stora förändringar i junior- och reservlagsfotbollen på gång

Mirror rapporterar att det finns förslag på stora förändringar i reserv- och ungdomsfotbollen i England. Det nuvarande systemet, som bara har varit i bruk i några år, är hårt kritiserat.

Det nya förslaget diskuterar en full U21-liga, kallad Premier League II, där spelschemat kommer att följa a-lagens spelschema. Matcher ska spelas på klubbarnas ordinarie arenor och det ska finnas en stor prispott för att ge lagen incitament att inte låna ut spelare. Vidare kommer man att tillåta fem överåriga utespelare, istället för tre som idag. U21-ligan skulle i så fall gå från 22 till 38 matcher, vilket måste ses som positivt för spelarnas utveckling.

Vidare föreslås ändring av åldrarna för juniorlagen. Istället för U18 och U16 som idag vill man ha U19 och U17. Det skulle ge fler spelare chansen att fortsätta spela då de fyller 18. I det nuvarande systemet är det många U19-spelare som bara gör någon enstaka match på en hel säsong.

Till nästa säsong sägs Fifa ha förbjudit korttidslån, vilket betyder att klubbarna måste fatta beslut om sina unga spelare tidigare än idag.

Om förändringarna blir av så lanseras det troligen inför säsongen 2017/18. Huruvida det blir förändringar bestäms troligen i en omröstning bland Premier League-klubbarna.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS