Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vidic drömmer om att bli Unitedmanager

I en lång intervju med BBC berättar Manchester Uniteds förre lagkapten Nemanja Vidic att han drömmer om att bli manager för Manchester United. Det är dock en lång väg dit och Vidic måste fortfarande genomföra det sista steget i tränarutbildningen, något han hoppas göra nästa år.

Jag började gå tränarkurserna för fyra år sedan. Vid den tiden spelade jag för Manchester United och arbetade med den förmodligen bästa managern någonsin i Sir Alex Ferguson. Han krävde mycket av sina spelare men han trodde på dem. Om han så någonting kunde jag se det i hans ögon att han trodde på det. Även när jag kanske inte trodde gjorde han det. Det var hans största styrka,” säger Vidic.

Embed from Getty Images

Om frågar någon Unitedspelare eller någon spelare i världen: ’Vill du vara [manager för] Manchester United?’ Givetvis. Men jag är för långt ifrån det. Det är drömmen, om du vill vara manager, ja det är min dröm. Men för att drömmen ska bli sann måste jag först börja gå.

Vidic pratar också om en närmare framtid och vem som kan vara manager för United nästa säsong. Han tycks se Louis van Gaal, Jose Mourinho och Ryan Giggs som alternativen men han ger inget definitivt svar. ”Är Giggs redo eller inte? Han vet. Klubben vet. Jag tror att de kommer ha en ärlig konversation. […] Det är ett svårt val för klubben, definitivt. Jag är säker på att de kommer att välja rätt.

  • Serben säger att han hade erbjudanden från USA och England när han i januari bestämde sig för att lägga skorna på hyllan.
  • Han kallar Cristiano Ronaldo ”ett exempel för hur fotbollsspelare ska träna och leva”.
  • Pressen i United under David Moyes var dubbelt så stor som under Ferguson. ”[Moyes] försökte, men det hände inte. […] Att sluta sjua var ett dåligt sätt att lämna United.
  • Han säger att det nu är en svår tid för United men ”då är det viktigt att se ljus”. För Vidic är det de unga spelarna som är ljuset. ”De [unga spelarna] är ljuset. […] Men du behöver också erfarenhet. […] Det är komplicerat, det är lättare att prata om än att faktiskt göra det. Men jag hoppas att de snart kan vara tillbaka på spåret och vara vad folk förväntar sig, vilket är att slåss om titeln och Champions League.

Läs hela intervju och se videoklipp på BBC.