Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho rapporteras ha skrivit förkontrakt med United

Ryktena om att Jose Mourinho ska ta över som manager för Manchester United nästa säsong har tagit fart igen. Den här gången är det den spanska tidningen El País (återgivet av Guardian) som rapporterar att Mourinho ska ha skrivit ett förkontrakt med United.

Förkontraktet är inte bindande från Uniteds sida men berättigar Mourinho till ersättning om han inte anställs. Om United skriver kontrakt med Mourinho senast den 1 maj ska United betala fem miljoner pund till portugisen och om kontraktet inte är påskrivet den 1 juni ska United betala ytterligare tio miljoner pund till Mourinho.

Fortfarande sägs Uniteds ledning vara oeniga om Mourinho. Ed Woodward – som bestämmer – vill ha Mourinho men den inflytelserika trion Sir Alex Ferguson, Sir Bobby Charlton och David Gill menar fortfarande att det skulle vara fel av United att välja Mourinho.

Samtidigt rapporterar Independent att Mourinho har identifierat Harry Kane för anfallspositionen i United nästa säsong. Tidningen påpekar att Tottenham är svårflörtade men diskuterar inte huruvida Kane faktiskt skulle vara villig att lämna Tottenham för United. Kane är trots allt en Tottenhamprodukt och det mesta tyder på att Tottenham kommer att spela Champions League nästa säsong medan United troligen inte gör det.

Förutom en anfallare ska Mourinho också önska ett par försvarare, en dominerande mittfältare och en snabb högerytter.

Vidare skriver Red News redaktör Barney Chilton på Twitter att Unitedspelarnas förtroende för Louis van Gaal nu är rekordlågt. Ed Woodward ska vara medveten om detta men uppges ha beslutsångest.