Van Gaal: Jag tycker att det var fantastiskt

Manchester United vann med 1-0 i derbyt borta mot Manchester city. Marcus Rashford blev matchhjälte med matchens enda mål. Louis van Gaal var förstås nöjd när han pratade med Sky Sports efter matchen.

• Är du glad? “Ja, jag är väldigt glad. Jag tycker att vi spelade en väldigt bra första halvlek. I andra halvlek hade vi de första chanserna. Sedan har vi kämpat till slutet för att överleva. MÃ¥nga spelare hade kramp, det är naturligt efter matchen i torsdags. Det var samma för Liverpool.
  • Om insatsen: “Jag tycker att det var fantastiskt. Vi har ocksÃ¥ gjort det mot Arsenal. Vi har ocksÃ¥ vunnit mot Manchester city, ajg är väldigt glad. För det är inte enkelt att vinna här.
  • Om Rashford: “Han är en riktig anfallare. Det är därför jag lÃ¥ter honom vara pÃ¥ den positionen, för han kan göra mÃ¥l. Men han är ocksÃ¥ föremÃ¥l för anfallen och kan springa mot försvararna. Jag gillar honom mycket Men han är fortfarande 18-19 Ã¥r sÃ¥ vi fÃ¥r se om det hÃ¥ller i. Jag har [bara] sett [straffen] frÃ¥n bänken och tyckte att det var straff. Jag tycker det behövs videodomare.
  • Vad betyder segern? “När jag ser omklädningsrummet tror jag det ger en boost och självförtroende. Det var fantastiskt att se. Vi slÃ¥ss varje match, givetvis. Men nu har vi ett stort resultat, det var länge sen Manchester United vann här. För fansen är det fantastiskt att vi vann här.

Manchester citys manager Manuel Pellegrini pratade också med Sky Sports efter matchen:

• Tung match: “Ja, inget gick för oss. Vi spelade i 95 minuter men missade vÃ¥r chans. Vi gjorde ett misstag för deras mÃ¥l. Försvararen spelar inte pÃ¥ rätt sätt, därför kan han göra mÃ¥l.
  • Kunde inte göra mÃ¥l: “I första halvlek, före deras mÃ¥l spelade vi väldigt bra, vi hade tre eller fyra chanser att göra mÃ¥l. I andra halvlek var det en bra prestation men vi kunde inte göra mÃ¥l.
  • Om Harts skada: “Hart har en vadskada, vet inte nu vad det är för skada.
  • Matchens betydelse: “Vi förlorade tre viktiga poäng mot ett lag som ocksÃ¥ slÃ¥ss om Champions League. Nu till slutet pÃ¥ säsongen är det en ny tävling med lagen – United, Arsenal, Tottenham – som slÃ¥ss om topp fyra.
  • Pellegrini ville inte svara pÃ¥ en frÃ¥ga om citys svaga hemmaform.