Van Gaal: Jag tycker att det var fantastiskt

Embed from Getty Images

Manchester United vann med 1-0 i derbyt borta mot Manchester city. Marcus Rashford blev matchhjälte med matchens enda mål. Louis van Gaal var förstås nöjd när han pratade med Sky Sports efter matchen.

  • Är du glad? ”Ja, jag är väldigt glad. Jag tycker att vi spelade en väldigt bra första halvlek. I andra halvlek hade vi de första chanserna. Sedan har vi kämpat till slutet för att överleva. Många spelare hade kramp, det är naturligt efter matchen i torsdags. Det var samma för Liverpool.
  • Om insatsen: ”Jag tycker att det var fantastiskt. Vi har också gjort det mot Arsenal. Vi har också vunnit mot Manchester city, ajg är väldigt glad. För det är inte enkelt att vinna här.
  • Om Rashford: ”Han är en riktig anfallare. Det är därför jag låter honom vara på den positionen, för han kan göra mål. Men han är också föremål för anfallen och kan springa mot försvararna. Jag gillar honom mycket Men han är fortfarande 18-19 år så vi får se om det håller i. Jag har [bara] sett [straffen] från bänken och tyckte att det var straff. Jag tycker det behövs videodomare.
  • Vad betyder segern? ”När jag ser omklädningsrummet tror jag det ger en boost och självförtroende. Det var fantastiskt att se. Vi slåss varje match, givetvis. Men nu har vi ett stort resultat, det var länge sen Manchester United vann här. För fansen är det fantastiskt att vi vann här.

Manchester citys manager Manuel Pellegrini pratade också med Sky Sports efter matchen:

  • Tung match: ”Ja, inget gick för oss. Vi spelade i 95 minuter men missade vår chans. Vi gjorde ett misstag för deras mål. Försvararen spelar inte på rätt sätt, därför kan han göra mål.
  • Kunde inte göra mål: ”I första halvlek, före deras mål spelade vi väldigt bra, vi hade tre eller fyra chanser att göra mål. I andra halvlek var det en bra prestation men vi kunde inte göra mål.
  • Om Harts skada: ”Hart har en vadskada, vet inte nu vad det är för skada.
  • Matchens betydelse: ”Vi förlorade tre viktiga poäng mot ett lag som också slåss om Champions League. Nu till slutet på säsongen är det en ny tävling med lagen – United, Arsenal, Tottenham – som slåss om topp fyra.
  • Pellegrini ville inte svara på en fråga om citys svaga hemmaform.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS