Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förvirring kring omspelet i FA-cupen

Det är fortfarande inte bestämt när Manchester United kommer att möta West Ham i London i omspelet av FA-cupens kvartsfinal. West Ham publicerade i fredags på sin hemsida att matchen skulle spelas onsdagen den 6 april med avspark 20.00. Den artikeln har klubben sedermera tvingats radera.

Manchester United, West Ham och Uefa är överens om onsdagen den 6 april som matchdag men Uefa vill inte att matchen ska spelas då. Anledningen är det spelas kvartsfinaler i Champions League då och Uefa tillåter egentligen inte att inhemska matcher krockar med matcher i Uefas turneringar. Dock spelade Arsenal omspel mot Hull samma dag som det spelades Champions League, varför det fortfarande är troligt att matchen kommer att spelas den 6 april.

Men sista ordet är ännu inte sagt. Ifall Uefa vägrar att tillåta att matchen spelas den 6 april innebär det troligen att hemmamatchen mot Aston Villa måste flyttas, något som ingen önskar.

I relaterade nyheter är det åtminstone klart att vinnaren mellan United och West Ham kommer att spela semifinal mot Everton på Wembley lördagen den 23 april med avspark 18.15.