Förvirring kring omspelet i FA-cupen

Det är fortfarande inte bestämt när Manchester United kommer att möta West Ham i London i omspelet av FA-cupens kvartsfinal. West Ham publicerade i fredags på sin hemsida att matchen skulle spelas onsdagen den 6 april med avspark 20.00. Den artikeln har klubben sedermera tvingats radera.

Manchester United, West Ham och Uefa är överens om onsdagen den 6 april som matchdag men Uefa vill inte att matchen ska spelas då. Anledningen är det spelas kvartsfinaler i Champions League då och Uefa tillåter egentligen inte att inhemska matcher krockar med matcher i Uefas turneringar. Dock spelade Arsenal omspel mot Hull samma dag som det spelades Champions League, varför det fortfarande är troligt att matchen kommer att spelas den 6 april.

Men sista ordet är ännu inte sagt. Ifall Uefa vägrar att tillåta att matchen spelas den 6 april innebär det troligen att hemmamatchen mot Aston Villa måste flyttas, något som ingen önskar.

I relaterade nyheter är det åtminstone klart att vinnaren mellan United och West Ham kommer att spela semifinal mot Everton på Wembley lördagen den 23 april med avspark 18.15.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS