Spelarbetyg: Manchester city – Manchester United

Manchestersonen Marcus Rashford blev igår matchhjälte när Manchester United vann med 1-0 mot Manchester city på City of Manchester Stadium. Därmed kan vi återigen slå fast att Manchester is Red (vilket såklart gäller oavsett resultat).

Embed from Getty Images

Jag tycker att Uniteds seger var välförtjänt. Trots att city dominerade stort i andra halvlek så skapade de inte speciellt mycket. United kom däremot till klara lägen relativt enkelt och blev även rånade på en solklar straff.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea 7
Står för en utmärkt benparad någon minut före Rashfords mål. Har bortsett från det en lugn afton, det vi minns bäst är kanske att han skickade en inspark till inkast.
Matteo Darmian 6,5
Utbytt 84. Kompetent insats så länge han spelade på högerkanten. Hamnade snett när han tvingades byta kant och blev bortfintad av Navas, som tack och lov avslutade svagt. Utbytt med kramp i slutet på matchen.
Chris Smalling 8
Varnad. Smalling hade möjligen tur som fick vara kvar på planen i 90 minuter men bortsett från det stod han för sin bästa insats på länge. Vann en drös dueller och tycktes alltid vara på rätt plats.
Daley Blind 8
Tacklade (mest i laget), bröt (mest i laget), rensade (tredje mest i laget) och blockerade skott (mest i laget). Hade stora delar av matchen Aguero i sin ficka. Det här kan ha varit Blinds bästa insats som mittback och det i en match där det framför allt var hans defensiva kvaliteter som testades. Men någon måste förbjuda honom att lägga hörnor.
Marcos Rojo 5
Utbytt 63. Felade dubbelt när Navas tvingade De Gea till benparad i början på matchen, först slog han bort bollen med en usel passning och sedan lät han Navas skjuta mellan benen på honom. Slog bort fler bollar, tappade Demichelis på en hörna och var allmänt förvirrad första halvtimmen. Spelade sedan upp sig markant, varför bytet var aningen märkligt.
Michael Carrick 8
Förmodligen säsongsbästa från den vikarierande kaptenen. Matchavgörande brytning framför Bony.
Juan Mata 7
Utbytt 70. 1 assist. Bra insats som kröntes av assisten till Rashford. Har väldigt ofta en fot med i Uniteds bästa anfall.
Jesse Lingard 7,5
Lingard stod för en av sina bättre insatser i Unitedtröjan. Från sin centrala position hade han stor del i att United anföll med högre tempo än normalt. Minus dock för kvaliteten i de avgörande momenten.
Morgan Schneiderlin 7
Fick en friare roll än han annars har haft i United. Tycktes trivas bättre med det, har energin och inte positionssäkerheten som sin bästa egenskap.
Anthony Martial 7
Är alltid ett hot när han får bollen. Har egenskaper som ingen annan i United har.
Marcus Rashford 8
1 mål. Hotade ständigt med sin snabbhet och prestationen i samband med målet – både dragningen och avslutet – är av absolut högsta klass. Rånad på en straff i slutet på första halvlek. Led av kramp i slutet men visade att han vet vad Manchesterderbyt betyder och sket fullständigt i det när han vann en hörna i slutskedet.
Antonio Valencia 5
Inbytt 63. Kollade på boll och missade vid två tillfällen att Aguero var helt ren bakom honom.
Bastian Schweinsteiger n/a
Inbytt 70. Gav välbehövlig stadga när United gick på knäna i slutskedet.
Timothy Fosu-Mensah n/a
Inbytt 84. Spelade för kort för att betygsättas.
Martin Demichelis 9
Utbytt 63. Magnifik insats! Inledde med en briljant disappearing act före Uniteds 1-0-mål. Försökte sedan bjuda United på straff, men domaren var inte med på noterna. Var nära att friställa Martial men fick aningen för mycket fart på bollen. Tyvärr utbytt alldeles för tidigt. Det är sånt man vill se från en motståndare!

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS