Mitten: United överväger att bygga ut Old Trafford

Andy Mitten skriver för ESPN FC att Manchester United överväger att bygga ut Old Trafford. Det är i så fall den södra läktaren – som på söndag kommer att namnges efter Sir Bobby Charlton – som kommer att få en ny övre läktarsektion. Kapaciteten på Old Trafford skulle då bli ungefär 80 000.

Nya regler innebär att United inför säsongen 2017/18 kommer att tvingas till en markant utökning av handikappsektionen. Detta kommer att reducera Old Traffords kapacitet med ungefär 3000 platser och då i stort sett alla matcher är utsålda nu för tiden (vilket inte var fallet för några år sedan) är en minskad publikkapacitet givetvis inte önskvärt.

Mitten skriver att United överväger fem olika, komplicerade och dyra, alternativ för den nya handikappsektionen. Ett av alternativen skulle vara att bygga ett nytt etage på den södra läktaren. En sådan läktare skulle rymma runt 7500 åskådare. Den södra läktaren, den tidigare huvudläktaren (Main Stand), är den enda läktaren på Old Trafford som bara är en sektion. Östra läktaren och Stretford End (västra läktaren) har två etage medan Sir Alex Ferguson Stand (norra läktaren) har tre etage.

Om eller när ett nytt etage byggs på den södra läktaren kommer det också att vara relativt enkelt att också bygga ut hörnen till östra läktaren och Stretford End (motsvarande kvadranterna på norra läktaren, som är det senaste stora bygget på Old Trafford). Varje kvadrant skulle rymma runt 4000 platser.

Tidigare har järnvägen bakom den södra läktaren hindrat en utbyggnad. Men tekniken förbättras ständigt och idag är utbyggnaden möjlig till en relativt liten kostnad.

Förmodligen, men detta är mina egna spekulationer, skulle ett nytt etage på södra läktaren också kunna förbättra stämningen på arenan. Med ett nytt läktaretage skulle det övre taket gå runt hela arenan, vilket skulle ge en mer instängd upplevelse. Det borde också betyda att publikljudet fångas upp.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS