Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Giggs: Unga spelare är en del av klubbens historia

Jag tror att det alltid kommer att vara en del av klubbens filosofi [att producera och utveckla unga spelare],” säger Ryan Giggs i en intervju med Manchester Uniteds magasin Inside United. ”Det är en del av historien, det är vad som skiljer oss från andra lag. Ja, vi kan ta in världsklasspelare från världen över men vi vill att en av våra egna ska prestera på Old Traffords plan, oavsett om det är en anfallare, en ytter, en försvarare. Vi behöver spelare som kommer genom de egna leden. Det är en massiv del av klubbens historia.

I en lång intervju pratar Giggs bland annat om:

  • Hur det var att debutera i a-laget. ”Det var antagligen inte så skrämmande som det kan vara för många andra spelare. för jag hade växt upp i klubben. […] Givetvis är det skillnader [mot reservlaget], du spelar inför en publik på 45 000 eller så istället för ett par hundra.
  • Om Sir Matt Busby som ”startade framgången och den generationen där du utvecklar unga spelare från området […] och den traditionen har fortsatt till idag”.
  • Om att slå Sir Bobby Charltons rekord för antal matcher i United. ”Jag kände mig givetvis väldigt stolt. […] [Det] var ett av de stoltaste ögonblicken i min karriär.
  • Om trippeln 1999. ”Min favoritstund från den säsongen var antagligen att komma ner Deansgate i centrala Manchester på den öppna bussen och bokstavligt talat se kanske en miljon människor på gatorna.
  • När han ska beskriva kollegorna i Class of ’92 med ett ord behöver han två för att beskriva Gary Neville: ”Alltid rätt.” Phil Neville är ”sprudlande”, Nicky Butt ”rolig”, Paul Scholes ”torr” och David Beckham ”cocky” [ungefär kaxig].
  • Han säger att han är ungefär samma person som assisterande manager som han var som spelare. ”Jag ville vara den bästa som spelare och jag vill vara den bästa som tränare.” Skillnaden är tankesättet, som spelare tänker man på sig själv medan man som tränare måste tänka på alla spelare.

Läs hela intervjun på Manutd.com.