Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United – Everton 1-0: United tog viktig hemmaseger efter mål av Martial.

Embed from Getty Images

United tog en viktig seger mot Everton efter mål av Anthony Martial i andra halvleken. Avståndet upp till fjärde platsen är fortfarande en poäng och näst på tur är bortamatch mot Tottenham. 

Samma elva spelare som vann derbyt senast fick chansen även denna eftermiddag. Noterbart ur truppen var att Ashley Young och Ander Herrera var tillbaka på bänken. Young som varit utanför truppen sedan mitten av januari på grund av skada.

Marcus Rashford återigen i laget, på topp och detta var 18-åringens nionde raka match från start.

Innan matchen blåstes igång hedrades Sir Bobby Charlton med namnändringen av the South Stand som numera kommer att gå under Sir Bobby Charlton Stand. Fin gest av klubben till en av de absolut största.

Embed from Getty Images

Matchen

Bortalaget inledde matchen piggast med ett en hög press som medförde vissa nervösa ögonblick då bollen befann sig i eget straffområde och med ivriga Evertonspelare cirkulerades runtomkring. Vi fick se Tom Cleverley tillbaka på Old Trafford igen, i en defensiv roll på mittfältet istället för kanten som senast mot Arsenal.

En nyhet denna eftermiddag var att Morgan Schneiderlin tog hand om hörnor! Efter att Daley Blind skickat iväg hundratals till fel adress samt Phil Jones som gjorde det han gjorde från hörnflaggan var det idag dags för fransosen. Alltid något att förundras över under ledning av Louis van Gaal.

Matchtempot var frenetiskt under de första tjugo minuterna vilket påverkade möjligheterna att skapa någonting framåt. Anthony Martial var den som kom närmast att öppna målskyttet med ett tungt skott precis utanför Robles högra stolpe. I kampen mellan Lukaku och Smalling fick belgaren en gratischans efter 25 minuter då Smalling halkade och De Gea fick rusa ut för att sparka undan bollen till inkast. Marcos Rojo hade konstanta problem med Deulofeu som gång på gång tog sig förbi på högerkanten.

När Marriner blåste för halvtid var det nog få som beklagade sig över att få en kvarts paus från en tillställning som ärligt talat inte bjudit till någon form av underhållning, från något av lagen. 0-0 i paus – känner ni igen det? I 10 av 15 matcher i ligan har det varit 0-0 i paus denna säsongen. Upprepar: 10 av 15 matcher.

Embed from Getty Images

Van Gaal gjorde klokt i att byta ut Rojo i pausen och in istället kom Timothy Fosu-Mensah. Bytet innebar också att sex av de senaste åtta genomförda byten i United har varit ytterbackar. Många av oss minns säkert matchen mot Liverpool i Europa League då två stycken kom in i underläge och behov av offensiv kraft. Som nämnt tidigare, van Gaal gör som han vill! Ofta utan att någon annan förstår.

Fosu-Mensah blandade sig i direkt och på passning från Rashford spelade han fram Martial till 1-0! Det var Martials åttonde mål i Premier League. Kvickt, tekniskt och snygg! För övrigt Uniteds tusende mål på hemmaplan i Premier League. Ett mål skapat av idel ynglingar. Kul att se.

Kort därefter kom andra bytet i matchen då Herrera bytte av Carrick. Observera ett byte utan involvering av ytterback och istället en mittfältsduo på planen med Herrera/Schneiderlin som när de väl spelat tillsammans gjort det bra.

Embed from Getty Images

Målet fick igång hemmalaget och kom att innebära en forcering framåt med ett par ytterligare chanser utan att gå i mål. Daley Blind som för dagen hanterat mittbackspositionen väl och dessutom sett till att Lukaku var hyffsat blek tvingades utgå med befarad skada. In kom Valencia vilket medförde förändringar, återigen, i backlinjen. Sista tio minuterna såg backlinjen ut på följande vis: Valencia, Smalling, Fosu-Mensah, Darmian. Bakom dem fanns De Gea som i slutskedet av matchen fick visa varför han är en av världens absolut bästa målvakter med ett par imponerande räddningar.

Laget lyckades trots skador och ändringar i laget hålla undan och ta en viktig seger i jakten på en plats bland topp fyra. Jakten fortsätter nästa söndag mot Tottenham. Upp till bevis!

Matchfakta

Manchester United 1
Everton 0

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 32
Tid: Söndagen den 3 april 2016, 17.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 341
Domare: Andre Marriner
• assisterande: Ledger, Bryan
• fjärde: Jones

Matchhändelser

54Anthony Martial
Assist: Fosu-Mensah
1-0
61Chris Smalling
90+1Jesse Lingard

Manchester United

De Gea
Darmian, Smalling, Blind, Rojo
Carrick
Mata, Lingard, Schneiderlin, Martial
Rashford

Fosu-Mensah för Rojo (46)
Herrera för Carrick (58)
Valencia för Blind (82)

Avbytare: Romero, Memphis, Young, Fellaini
Manager: Louis van Gaal

Everton

Robles
Coleman, Stones, Jagielka, Baines
McCarthy, Barkley, Cleverley
Deulofeu, Lukaku, Lennon

Mirallas för Deulofeu (63)
Niasse för Barkley (87)

Avbytare: Howard, Oviedo, Kone, Besic, Mori
Manager: Roberto Martinez