Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Domaruppdrag till Dean och East

Premier League meddelar att Mike Dean kommer att döma Manchester Uniteds bortamatch mot Tottenham på söndag. Samtidigt meddelar FA att Roger East kommer att vara rättskipare i omspelet mellan West Ham och United i FA-cupen om en vecka.

Dean får Burt och Smart som assisterande domare med Moss som fjärdedomare. Han har hunnit med fyra Unitedmatcher den här säsongen, senast förlusten borta mot West Brom då han visade ut Juan Mata. Han dömde 3-3-matchen borta mot Newcastle, segern hemma mot West Brom och segern borta mot Aston Villa. Totalt har han gjort 52 Unitedmatcher (29-10-13), varav han har varit bra noll gånger.

Dean har också gjort 52 Tottenhammatcher (21-17-14), varav han har varit bra noll gånger. Den här säsongen Tottenhams segrar mot Sunderland och Aston Villa samt deras 2-2-match mot Swansea.

Dean har gjort tre matcher mellan United och Tottenham: samtliga i ligan, samtliga oavgjorda och samtliga i London.

För East blir FA-cupkvartsfinalen troligen hans största i karriären. Han har bara gjort tre Unitedmatcher, segern mot Stoke i februari i år samt segrarna mot Aston Villa och Sunderland förra våren. East har gjort fem West Ham-matcher (4-1-0), den här säsongen deras seger mot Liverpool FA-cupen (2-1 efter förlängning).