Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal gläds åt att Shaw tränar igen

Luke Shaw är äntligen tillbaka i träning på Carringtons fotbollsplaner. Fortfarande tränar vänsterbacken på egen hand men det är ändå positiva nyheter.

Han är inte i laget, han tränar på planen och på gräset,” säger Manchester Uniteds manager Louis van Gaal. ”Han måste anpassa sina muskler och ben till planen och det är skillnaden. Det är fantastiskt att han kommer tillbaka men han tränar individuellt med en fysioterapeut, för att anpassa sig till marken på planen.

Det här är det fösta steget. Alla är glada för honom för det är en väldigt lång rehabilitering. Det är nu mer än sju månader [sedan skadan] tror jag. Vi är väldigt glada för honom och han är väldigt nära nu.

Van Gaal är också glad för att Wayne Rooney är tillbaka i träning och managern var framför allt imponerad av ett chippmål (ca 1.20 i videoklippet ovan) som Rooney gjorde.

Han gjorde ett mål, han gjorde ett fantastiskt skott, en chipp över målvakten. Det var hans första träning! Han kan vara så bra att jag kommer att tvingas ge honom en position i laget, men det beror på vad vi ser.

Låter, som väntat, som att Rooney kommer att gå rakt in i laget när Van Gaal känner att anfallaren är redo. Men om vi ska tro på vad Van Gaal sa igår så är Rooney inte aktuell för spel imorgon.


Citat: Manutd.com, 2