Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inga Unitedspelare bland de nominerade

Den engelska spelarföreningen, PFA, har idag offentliggjort nomineringarna för årets spelare och årets unga spelare i England. Tyvärr tvingas vi konstatera att ingen Manchester United-spelare är nominerad.

Att ingen Unitedspelare återfinns bland de nominerade till årets spelare är föga överraskande men man kan tycka att Anthony Martial borde ha varit bland de nominerade till priset som årets unga spelare. Framför allt tycker jag, som varje år, att åldersgränsen för årets unga spelare är alldeles för snäll. Coutinho är född 1992, medan Barkley, Butland, Kane och Lukaku alla är födda 1993, för mig är det obegripligt att de klassas som ”unga spelare”.

Förra året var David de Gea nominerad till årets spelare och årets unga spelare. Eden Hazard prisades dock som årets spelare medan Harry Kane fick priset som årets unga spelare. Viss tröst för De Gea var att han tog platsen som målvakt i årets lag, en plats som han rimligen borde behålla även i år.

Leicester dominerar nomineringarna till årets spelare och Riyad Mahrez får gälla som favorit till priset. Finns det någon rättvisa så går priset som årets unga spelare till Tottenhams Dele Alli, som är den enda unga spelaren bland de nominerade.