Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Domaruppdrag till Taylor och Mason

Manchester United har två på pappret enkla hemmamatcher som uppladdning inför FA-cupsemifinalen mot Everton på lördag nästa vecka. På lördag ställs United mot bottenlaget Aston Villa och på onsdag väntar formsvaga Crystal Palace. Allt annat än sex poäng skulle vara ett fiasko. Anthony Taylor kommer att döma matchen mot Aston Villa medan Lee Mason ska döma matchen mot Crystal Palace.

Anthony Taylor får Betts och Cann som assisterande domare och Webb som fjärdedomare. Han har dömt tolv Unitedmatcher (8-0-4). Han var länge en lyckosam domare för United men nu har United tre raka förluster med Taylor: hemma mot West Brom i maj förra året samt bortamatcherna mot Arsenal och Bournemouth den här säsongen. Taylor har gjort 17 matcher med Aston Villa (7-3-7), den här säsongen deras 1-1-match borta mot Southampton och deras 2-0-förlust hemma mot Tottenham.

Taylor har dömt en match mellan United och Villa, då United i april 2013 säkrade ligatiteln med en 3-0-seger på Old Trafford. Robin van Persie sköt, som ni säkert minns, ett äkta hattrick i första halvlek den matchen.

Lee Mason får Salisbury och Long som assisterande domare och Jones som fjärdedomare. Han har gjort 16 Unitedmatcher (11-2-3). Den här säsongen var Mason domare då United förlorade på straffar mot Middlesbrough i ligacupen. Hans senaste ligamatch med United var i december 2014, då United spelade 1-1 borta mot Aston Villa.

Mason har gjort 15 matcher med Crystal Palace (8-3-4). Den här säsongen deras seger borta mot Southampton i FA-cupen och deras förlust hemma mot Arsenal. Matchen på onsdag blir hans första match mellan United och Palace.