Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Säsongen troligen över för Schweinsteiger

Louis van Gaal har idag snackat upp morgondagens match mot Aston Villa på en presskonferens och i en intervju med MUTV.

  • Om Schweinsteiger: ”Jag tror inte att han kommer att spela [något mer] den här säsongen. Jag tror att nästa säsong är han beredd, kanske är han beredd för EM, jag kan inte förutspå det. Det är möjligt men då är det också till vår fördel för han är då fit för den nya tävlingen.
  • Om Shaw: ”Shaw tränar nu på planen, med fysioterapeuten, det är inte med trainer-coachen, så det är en skillnad. Men han gör det fantastiskt, det är otroligt.
  • Om Herrera: ”Jag vet inte säkert. Han blev skadad [i onsdags] men problemet är att vi måste återhämta oss igen på två dagar. Det är ett fortsatt problem eftersom vi måste spela så många matcher när du är i så många turneringar under den här säsongen, det är det enda problemet.” Van Gaal säger att diagnosen inte är klar än men att man inte tror att det är allvarligt.
  • Om Rooney: ”Han vill alltid spela. Ja, jag tror att han kommer få fler minuter men det beror alltid på matchen. Du kan inte säga i förväg att jag kommer ge det 20 minuter eller något liknande. När det är möjligt ska jag göra det för vi behöver Rooney i laget.
  • Roteringar på gång? United har matcher mot Aston Villa och Crystal Palace inför FA-cupsemifinalen mot Everton om åtta dagar. Van Gaal indikerar att det kan vara aktuellt att rotera truppen: ”Ja, ja, jag tror det. Jag måste. Det är också bättre för spelarna. Jag tror att vi måste vänta och se om jag gör det imorgon eller [mot] Palace. Everton i FA-cupen är givetvis [matchen] vi måste ställa upp med det starkaste laget.
  • Om att vinna flera matcher i rad:Vi försöker göra det. Kontinuitet är givetvis väldigt viktigt. Även spelarna men också manager och hans stab har varit frustrerade för att vi inte har haft kontinuitet den här säsongen. Men det finns anledningar till den här situationen. Det är svårt att göra ett kontinuerlig lagbygge när du måste ändra laget varje gång. Men fortfarande är vi med i FA-cupen och kampen om fjärdeplatsen.
  • Om att ge ungdomar chansen:Jag har redan sagt det, det är för vår policy. Då har du alltid den här situationen. När du tycker att du inte behöver en så stor truppen öppnar du chanser för ungdomar. Det är inte nytt för mig att det händer. Men jag är väldigt glad att vi har möjligheten att ta upp ungdomar från akademin.
  • Om sin egen framtid:Jag diskuterar inte det. Du kan fråga varje gång vad som händer med mig men jag diskuterar inte det.” Van Gaal menar att media bara skriver om honom och inte andra managers. ”Det är inte mitt problem, det är inte mitt problem.
  • Om Rashford:Du kan inte jämföra äpplen med päron. Jag håller inte med om vad du antyder. Givetvis är det fantastiskt vad han har gjort. Du kan inte jämföra honom med Ronaldo. Han spelar också på en annan position tror jag. Du kan inte jämföra.

Tolkat via livestream. Skadeläget via Manutd.com.