Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Manchester United engelska U21-mästare igen

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds U21 vann idag med 3-2 mot Tottenham. Segern innebär att United för andra året i rad är engelska U21-mästare. Guillermo Varela blev stor hjälte med ett vackert mål på tilläggstid.

United gick snabbt, genom Donald Love och Andreas Pereira, upp till 2-0 i bortamatchen mot Tottenham. Hemmalaget kom tillbaka och kvitterade sist men United fick alltså sista ordet genom Guillermo Varela och ett stort jubel utbröt.

De flesta spelarna sprang till avbytarbänken för att fira men Ro-Shaun Williams sprang istället till Uniteds supportrar.

För Manchester United är det andra titeln i rad och den tredje på fyra år sedan U21-ligan introducerades säsongen 2012/13 (säsongen 2013/14 slutade United tvåa). Warren Joyces lag blev också mästare 2010 och 2012 i den gamla reservlagsligan och har alltså vunnit mästerskapet fem gånger på sju år.

Uniteds spelare var förstås mycket glada efter matchen. Målvakten Joel Pereira var lagkapten när United avgjorde ligan: ”Det är otroligt, vi gav inte upp, vi jobbar som ett lag, som hela året. Även de som inte spelade kämpade. Fucking brilliant. Jag ber om ursäkt för språket. Det är en fantastisk känsla att vinna den här ligan två år i rad. Bra jobbat allihop! Det är otroligt med fansen som kom hit, de är vår tolfte man, respekt!

Donald Love var också på gott humör: ”Vi ger aldrig upp. Två onödiga mål men bra gjort av [Varela]. Alla firade efter målet. All träning och sättet som Joycey [U21-tränaren Warren Joyce, red.anm.] jobbar på har gett resultat.

Tränaren Warren Joyce var förstås stolt efter matchen. Han pratade om att man inför matchen hade gjort en video med höjdpunkter från spelarnas karriärer, många av spelarna har varit i klubben sedan de var sju-åtta år gamla. ”Jag pratade om att skapa minnen. Vi trodde att vi hade missat båten med chanserna vi missade. Det var en besvikelse med målen vi släppte in. Det är en fantastisk kväll att göra det mot oddsen. De är desperata, vid 2-2 vill de avgöra ligan. De tar det som en cupfinal. I sista minuten, de ville inte spela lika, de ville vinna.

Joyce kallades kort efter matchen för ”mister title” av förre Manchester United-spelaren Rafael da Silva.

Separat matchrapport kommer…