Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tuff uppladdning för Everton, Funes Mori avstängd mot United

Everton fick inte alls den uppladdning de ville ha inför FA-cupsemifinalen mot Manchester United på lördag. De åkte på en förnedrande 4-0-förlust i bortaderbyt mot Liverpool. Everton var fullständigt utspelade och Liverpool hade sanslösa 41-3 i avslut under matchen.

Embed from Getty Images

Evertons miserabla afton slutade inte bara med en förnedrande förlust. I början på andra halvlek blev mittbacken Ramiro Funes Mori utvisad efter en ful tackling mot Origi. Utvisningen innebär att Funes Mori är avstängd i tre matcher, däribland semifinalen mot United.

Everton har också en del skadeproblem. Gareth Barry gick ut skadad efter första halvlek. Mittbacken John Stones klev av med magkramp efter en dryg timme. Vidare missade försvararna Phil Jagielka och Seamus Coleman kvällens match på grund av skador. Återstår att se om spelarna repar sig i tid till matchen på lördag.

Evertons hårt ifrågasatte manager Roberto Martinez var inte alls glad efter matchen. Han kallade insatsen för ”horribel” och säger att han känner sig skamsen.

Återstår att se om Everton klarar av att repa mod till semifinalen på lördag men United får onekligen ses som favoriter.