Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 mästare efter dramatik!

U21 blev mästare efter stor dramatik borta mot Tottenham. United ledde 2-0, men tappade till 2-2 innan Guillermo Varela frälste United och satte 3-2 i den 94:e matchminuten vilket betyder att United är U21-mästare för femte gången de senaste sju säsongerna när två matcher återstår!

United, som hade åtta försvarare i startelvan, visste att en poäng kunde räcka till serieseger då Sunderland spelat klart för säsongen. Det var dock ingen vetskap som stjälpte United inledningsvis, när Andreas Pereira fick en passning och lade tillbaka den till Donald Love som pangade in ledningsmålet hårt vid ena stolpen. Var första målet snyggt så var det inget jämfört med Uniteds andra mål, när Varela slår ett långt svepande inlägg mot straffområdet som Pereira möter perfekt och dunkar in 2-0 på volley.

Spurs var dock det spelförande laget men United skapade de vassaste chanserna. Spurs reducerade med ett skott utifrån men United fortsatte att skapa chanser framåt. När United inte kunde öka på sin ledning, efter bland annat ett stolpskott från Pereira, kunde Spurs till slut kvittera efter ett inspel som gått igenom alla och en Tottenhamspelare kunde enkelt rulla in den i det öppna målet.

Men det här Unitedlaget har något speciellt. För vilken gång i ordningen vet jag inte, men vi fick återigen bevittna en anstormning av United och sedermera också ett sent avgörande. En frisparksvariant från Pereira spelades fram till McNair vars skott blev blockad men på returen dök Varela fram och sköt in segermålet och vild glädje utbröt bland Unitedspelarna som visste att titeln var ett faktum.

Det var U21:s femte ligatitel de senaste sju säsongerna och den fjärde de senaste fem. Laget är oerhört starkt och Warren Joyce får mer eller mindre laget att alltid prestera på topp vilket är oerhört imponerande. De dåliga matcherna är lätträknade. Samtidigt har laget en stomme av hög klass i Andreas Pereira, Guillermo Varela, Joel Pereira, Ro-Shaun Williams och så vidare, ofta kryddat med etablerade a-lagsspelare.

Tottenham – Manchester United 2-3 (1-2)

Uniteds mål: Love (5), A.Pereira (16), Varela (94)
United: J.Pereira; Varela, Williams, Tuanzebe, Borthwick-Jackson; Love, McNair; El Fitouri, Redmond (McTominay 62), Riley; A.Pereira


Källa: www.manutd.com