Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De Gea uttagen i årets lag

David de Gea är ensam representant för Manchester United i årets Premier League. Det är som vanligt spelarföreningen PFA som utser årets lag och De Gea tar målvaktsplatsen, vilket per logik också utnämner honom till ligans bästa målvakt, för tredje gången. De Gea tog även plats i årets lag säsongerna 2012/13 och 2014/15.

Årets lag domineras annars, som väntat, av spelare från Leicester och Tottenham. De Gea, Arsenals högerback Hector Bellerin och West Hams ytter Dimitri Payet är de enda spelarna i laget som inte kommer från ettan eller tvåan i tabellen. Leicester representeras av Wes Morgan, Riyad Mahrez, N’Golo Kante och Jamie Vardy medan Tottenham representeras av Toby Alderweireld, Danny Rose, Dele Alli och Harry Kane.

För De Gea är det alltså tredje gången i årets lag, Kane var med i årets lag förra säsongen medan det är första gången för övriga nio spelare.