Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Media: Sanches nära övergång till United

Igår berättade vi om rapporter som placerade Benficas mittfältare Renato Sanches i Manchester United. Sedan dess har flera vanligtvis insatta och pålitliga journalister, däribland James Ducker på Telegraph och Jamie Jackson tillsammans med Fabrizio Romano på Guardian, också kommit med rapporter som placerar mittfältaren i United.

Vi vet av hävd att det sällan brukar vara skitsnack när vi får den här typen av samstämmiga rapporter. Därmed inte sagt att det är givet att Sanches går till United men vi kan åtminstone förutsätta att United verkligen vill värva spelaren.

Enligt Guardian ska Arsenal, Real Madrid, PSG, Bayern München och Manchester city också vara intresserade men United har uppfattningen att klubben är i förarsätet. Sanches har Jorge Mendes, som United har ett gott arbetsförhållande till, som agent.

Enligt Telegraph ska Manchester city emellertid inte jaga spelaren. United sägs vilja värva Sanches oberoende av vem som är manager nästa säsong. Ducker noterar dock att även Jose Mourinho har Mendes som agent och att Mourinho ska ha försökt värva Sanches till Chelsea.

Sanches rapporteras ha en utköpsklausul på 60 miljoner euro (46,4 miljoner pund) men United ska vara hoppfulla om en affär i trakten av 40 miljoner pund, inkluderat diverse prestationsbaserade klausuler.

Renato Sanches är 18 år gammal. Han beskrivs som en snabb, kraftfull och dynamisk box till box-mittfältare. Stuart Mathieson på Manchester Evening News jämför honom med Edgar Davids. Sanches ska vara bra med bollen, ha gott självförtroende och också vara en bra tacklare.