Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Boonen och Moutha-Sebtaoui till U17-EM

Manchester Uniteds Indy Boonen och Ilias Moutha-Sebtaoui fick båda plats i den belgiska truppen inför U17-EM i maj. Målvakten Moutha-Sebtaoui stod i det första kvalet men fick nöja sig med att sitta på bänken i det andra kvalet. Hans plats i truppen var dock väntad. Däremot är det aningen överraskande att Boonen är med i truppen, då han inte har spelat något under kvalet.

Turneringen, som 16 lag har kvalificerat sig till, spelas i år i Azerbajdzjan, 5-21 maj. Belgien har hemmanationen samt Portugal och Skottland i sin grupp.

I turneringen får de möjligen stifta bekantskap med en framtida lagkamrat. Tahith Chong, som rapporteras vara klar för United, är nämligen med i Hollands lag. Däremot blir det troligen inga Unitedspelare i det engelska laget.

Chong har nyligen uttalat sig om den förväntade flytten till United: ”Det var min intention att stanna i Feyenoord men ingen plan gjordes för mig. När jag meddelade att jag ville lämna gjorde de en plan. Det var för sen.” Han säger att han valde United framför klubbar som Arsenal, Chelsea och Manchester city. ”I Manchester United hade jag en bättre känsla. Du kan känna det omedelbart när du går in i en klubb.” [Football Oranje]

På tal om juniorvärvningar så skriver Independent att United ska jaga Real Madrids 16-åriga anfallare Pedro Ruiz.

Vidare inom juniorfotbollen konstaterar vi att Chelsea i veckan vann FA Youth Cup för tredje året i rad. Återstår att se om några av spelarna får chansen på a-lagsnivå. Chelsea vann med 5-1 mot United på vägen till finalen men medan Chelseas spelare fortsatt lirar juniorfotboll gör Marcus Rashford och Timothy Fosu-Mensah, som båda spelade i den matchen, succé i Uniteds a-lag.

Till sist har Uniteds semifinal mot Bury i Manchester Senior Cup fått en speltid. Matchen kommer att spelas den 10 maj med avspark 20.00, det vill säga 45 minuter innan a-lagets match mot West Ham börjar.