Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Kan inte tillåta Leicester att bli mästare på Old Trafford

På söndag ställs Manchester United mot de blivande engelska mästarna Leicester City på Old Trafford. United behöver en seger för att haka på i kampen om Champions League-platserna medan Leicester vid en seger på söndag kan titulera sig engelska mästare. Louis van Gaal hade följande att säga på presskonferensen inför matchen.

  • Skadeläget: United har inga nya skador. Schweinsteiger och Shaw är fortfarande ute.
  • Om Shaw: “[Han är] inte längre skadad men i uppbyggnadsfasen. […] Han kan, kanske, [vara aktuell för FA-cupfinalen], men det kommer att vara svårt för han måste först spela en massa matcher i andralaget. Vi måste vänta och se för du kan inte säga någonting. Det går väldigt bra med honom.
  • Leicester kan vinna ligan:Jag tycker att vi måste besegra dem, för vi är fortfarande med i kampen om Champions League. Vi kan inte tillåta att de blir mästare på Old Trafford. Jag tror att de blir mästare en vecka senare – vi förstör inte deras fest, vi skjuter bara upp den.
  • Om Leicester:Jag var den första som sa det, att de kan bli mästare. Det är för mig ingen överraskning, jag har sett det många gånger. Jag tror på lagbyggnad och den här managern har gjort det med det här laget. De har haft omständigheterna med att alltid kunnat spela samma lag och de har inte haft så många matcher. Det är bra för Premier League och för sporten fotboll.
  • Om Ranieri:Det var alltid svårt att besegra hans lag. Han har alltid organiserat sina lag väldigt bra.
  • Om planeringen inför nästa säsong:Jag är involverad. Så det är ingen diskussion. Det är också logiskt för jag är managern.
  • En ny situation:Spelarna som vi nu spelar är inte vana att vara mästare. Jag tror inte att Darmian är vana att vara mästare. De Gea var aldrig mästare. Så jag håller inte med om frågan. Memphis Depay var mästare förra året. Rooney, Carrick de har varit mästare en gång, kanske mer än en gång. Du måste alltid se situationen. Vi har sett att vi är i en övergångsfas. När jag nämndes som en tränare diskuterade vi också det. När jag tog över hade vi flera spelare över 32. Då måste du välja och du måste köpa andra spelare. Det var inte längre så många unga spelare i laget. Nu kämpar vi för att nå Champions League och vi är med i FA-cupen. Förhoppningsvis kan vi besegra Leicester.” Här måste förstås påpekas att David de Gea blev engelsk mästare, och utsedd till ligans bästa målvakt, 2013.

Embed from Getty Images


Tolkat via livestream.

Res med oss till Manchester!