Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Domaruppdrag till Pawson och Dean

Premier League har nu meddelat att Craig Pawson kommer att döma Manchester Uniteds bortamatch mot Norwich på lördag medan Mike Dean kommer att döma bortamatchen mot West Ham på tisdag nästa vecka.

Pawson får sällskap av de assisterande domarna Mullarkey och Bryan samt fjärdedomaren Hill. Lördagens match blir blott den sjunde Unitedmatchen för Pawson. United har fyra segrar (hemmamatcherna mot Cardiff och Hull 2014, FA-cupmatchen mot Yeovil 2015 och 3-2-segern mot Arsenal i februari) och två oavgjorda (hemmamatchen mot Newcastle och bortamatchen mot Leicester den här säsongen) med Pawson som domare.

Pawson har dömt Norwich sju gånger (2-3-2). Den här säsongen deras förluster borta mot Chelsea och Swansea i ligan samt deras 3-0-seger mot West Brom i FA-cupen.

Dean får sällskap av de assisterande domarna Long och Bennett samt fjärdedomaren East. Den allmänt usla domaren har dömt United 53 gånger (29-10-14). Han har gjort fem Unitedmatcher den här säsongen, vinsterna mot Aston Villa (b) och West Brom, förlusterna mot West Brom (b) och Tottenham samt 3-3-matchen i Newcastle.

Dean har dömt West Ham 47 gånger (17-15-15). Den här säsongen har han dömt West Ham fyra gånger, deras oavgjorda matcher borta mot Norwich och Aston Villa samt deras segrar på Upton Park mot Sunderland och Watford.

Dean har bara dömt en match mellan West Ham och United, det var på Upton Park i december 2007. Då förlorade United med 2-1 trots ledning efter 77 minuter.