Uefa erkänner Kosovo

Idag kom beskedet att Uefa erkänner Kosovo som medlemsland. Kosovo blir Uefas 55:e medlemsland. Kosovo ska nästa vecka ansöka om medlemskap i Fifa. Skulle Fifa erkänna Kosovo kommer landet förmodligen att delta i kvalet till VM 2018. Landet har sedan två år tillbaka rätt att, med vissa begränsningar, spela träningsmatcher.

Det finns en Manchester United-koppling här. Adnan Januzaj kan nämligen välja att spela landslagsfotboll för Kosovo. Januzaj har förvisso redan spelat landslagsfotboll för Belgien och reglerna säger att en bara får representera ett landslag, men då Kosovos landslag inte existerade när Januzaj gjorde sitt val har han rätt att ändra sig. Han har tidigare indikerat att Kosovo kan vara ett alternativ.

Källor: Guardian, Mirror


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS