Uefautmärkelse till Sir Bobby

Sir Bobby Charlton har tilldelats Uefas utmärkelse Uefa Order of Merit in Diamond. Utmärkelsen är, enligt Uefas hemsida, ett bevis på ära och distinktion och tilldelas personer inom den europeiska fotbollsfamiljen som gör exceptionella insatser och visar hängivenhet för sportens bästa.

David Gill accepterade priset på Charltons vägnar på Uefakongressen i Budapest.

Det finns tre nivåer på utmärkelsen: diamant, rubin och smaragd. Diamant är den högsta och går till individer som har ”tillägnat sitt livs arbete till det vackra spelet”. Tillsammans med Charlton prisades Sir Trevor Brooking (rubin), svenske Lars-Åke Lagrell, ungraren Karoly Palotai, kroaten Zorislav Srebric (alla diamant) och maltesen Hilary Tagliaferro (rubin).

Att få det här priset är en enorm ära för mig själv, min fru och hela min familj. Det är något som jag är extremt stolt och ödmjuk för,” säger Charlton till FA:s hemsida.

Jag har haft lyckan att spela bredvid några verkligt magnifika spelare och arbeta med några fantastiska människor genom hela min karriär och de har alla en sådan viktig del i att ha gett mig så många fina minnen. Det har varit ett antal höjdpunkter i karriären för mig, på och utanför planen. Att nu motta Uefa Order of Merit är verkligen speciellt och jag skulle vilja tacka alla som har gjort den här prestationen möjlig.

Jag skrev nyligen en längre text om Sir Bobby Charlton.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS