Fellaini avstängd tre matcher

Marouane Fellaini blir som väntat avstängd i tre matcher, det meddelar FA idag. Manchester Uniteds mittfältare accepterade FA:s anklagan om våldsamt uppträdande under matchen mot Leicester City i söndags.

Det var i en duell med Robert Huth där Fellaini armbågade och slog Huth sedan Leicesters försvarare dragit Fellaini i håret.

Huth blir också avstängd tre matcher. Huth accepterade också FA:s anklagan men hävdade att en avstängning på tre matcher var överdriven. FA:s regelkommission beslutade emellertid att standardstraffet skulle gälla.

Fellaini kommer att missa Uniteds tre avslutande ligamatcher. Han kommer emellertid att vara tillgänglig för spel i FA-cupfinalen den 21 maj. Huth blir avstängd i Leicester två avslutande matcher den här säsongen samt i ligapremiären nästa säsong. Leicester kommer att spela Community Shield – förhoppningsvis mot United – innan säsongen drar igång men avstängningar kan inte avtjänas i den matchen.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS