U21: Chelsea – Man Utd 0-1

Uniteds U21-lag avslutade, likt U18, säsongen på bästa sätt när man besegrade Chelsea borta med 1-0. Matt Willock blev matchhjälte när han satte matchens enda mål efter en halvtimmes spel.

Vi har lärt oss att det inte är några balanserade startelvor som gäller när U21 är i farten, och denna afton var inget undantag. Januzaj var tillbaka och fick ta rollen som ensam spets medan Phil Jones återigen spelade.

Matty Willock, som gjorde matchens enda mål senast mot Southampton, visade att formen är god när han tog initiativ framåt, dribblade av fyra man innan han avslutade bara för att se målvakten göra en bra räddning. WIllock skulle dock inte ge upp och bara några minuter senare, i matchminut 32, skulle han få göra sitt mål. Efter ett fint anfall där El Fitouri och Andreas Pereira samarbetade med Willock kunde den sistnämnde bredsida in ledningsmålet för United.

United gjorde två ändringar i paus och fick in fler offensiva spelare, där Demetri Mitchell ständigt hotade Chelseaförsvaret med sin fart. Chelsea å andra sidan hade svårt att testa Joel Pereira i Unitedmålet, utan fastnade oftast på mittbacksduon som var dominanta matchen igenom. Axel Tuanzebe fick agera mittfältare för dagen och gav ett formidabelt skydd till Phil Jones och Ro-Shaun Williams. Chelsea agerade desperat i slutet men kom egentligen aldrig nära och United kunde ta ännu en meriterande seger.

Det solida försvaret var återigen nyckeln till segern och laget släpper överlag in lite mål för att vara ett U21-lag. Tränare Warren Joyce gör underverk med begränsat material där han oftast får jobba med vitt skilda trupper samt en hel del obalans i dessa trupper. U21 har knappt haft en hel anfallare på hela säsongen men ändock lyckats fantastiskt bra.

Chelsea – Manchester United 0-1 (0-1)

Uniteds mål: Willock (32)
United: J.Pereira; Poole, Jones, Williams; Love, Tuanzebe, El Fitouri; Willock, A.Pereira (Kehinde 89), Redmond (Harrop 46); Januzaj (Mitchell 46)