Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bilic: Det kan inte vara större

West Hams manager Slaven Bilic menar att morgondagens Premier League-match mellan West Ham och Manchester United inte kunde vara större. Det är den sista matchen någonsin på Upton Park och West Ham slåss dessutom om en Europa League-plats medan Manchester United slåss om en Champions League-plats.

Det är omöjligt att förlora känslan,” säger Bilic inför matchen i ett försök att trigga sina spelare. Vi kan nog anta att Louis van Gaal istället försöker dämpa den känslomässiga aspekten på matchen. ”Låt oss säga att om matchen inte betydde så  mycket för oss eller för Manchester United, vad gäller resultaten den här säsongen, skulle det ändå vara stort för det är den sista matchen på Upton Park,” fortsätter Bilic.

Men det betyder mycket för dem och för oss. Båda sakerna har klickat. Så det är stort. Stort. Det kan inte vara större.

Om de besegrar oss är de nära fjärdeplatsen och för oss, om vi vill säkra en Europa League-plats så måste vi besegra dem. Det är massivt. Så spelarna skulle vara emotionella även om bara en av de sakerna gällde. Men det är inget fel i att vara emotionell.

Manchester United vann den sista cupmatchen på Upton Park. Nu gäller att United också vinner den allra sista matchen på arenan.

Van Gaal håller, vad det verkar, ingen presskonferens inför matchen.


Citat: Guardian