Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sanches och Hummels klara för Bayern

Den tyska klubben Bayern München har idag värvat Renato Sanches från Benfica och Mats Hummels från Borussia Dortmund. Båda spelarna har kopplats samman med United, även om det inte har varit överdrivet mycket snack om Hummels under den här säsongen.

Det mesta tyder på att United verkligen var intresserade av att värva Sanches. Varför klubben slutligen gick miste om spelaren är svårare att veta. Kanske tyckte United att prislappen blev för dyr – Bayern betalar 35 miljoner euro direkt och så finns det ett bonuspakt värt upp till 45 miljoner euro – eller så föredrog spelaren Bayern eller så är förklaringen någon helt annan.

Att Hummels skulle välja Bayern har stått klart en tid. United försökte av allt att döma mittbacken både 2014 och 2015, sedan dess har det dock varit tyst i frågan. Märkligt ändå att Dortmunds kapten går till klubbens värsta rival, onekligen ett tecken på dålig karaktär.