Fellaini till EM

Belgiens förbundskapten Marc Wilmots har idag nominerat sin preliminära trupp inför sommarens EM. Manchester Uniteds Marouane Fellaini är givetvis en av spelarna i den 24 man starka truppen (en spelare ska bort innan EM börjar). Därmed är Fellaini första Unitedspelare att bli uttagen till EM.

Adnan Januzaj får, föga överraskande, ingen plats i truppen, varken på den ordinarie listan eller på reservlistan.

Det engelska U18-landslaget ska i början på juni spela två träningslandskamper i Sydkorea. Manchester Uniteds Ro-Shaun Williams är en av spelarna i truppen.

Däremot fick Marcus Rashford inte plats i Englands U21-trupp inför turneringen i Toulon i slutet på maj.

I landslagssvängen följer vi också U17-EM som pågår just nu. De tre spelarna av Unitedspelare har alla gått vidare till kvartsfinal.

Belgien gjorde en svag insats i sin andra match och fick nöja sig med 1-1 mot värdnationen Azerbajdzjan. Manchester Uniteds Indy Boonen gjorde ett kort inhopp. Boonen (utbytt på tilläggstid) spelade sedan från start då Belgien säkrade kvartsfinalplatsen efter 0-0 mot Portugal. Uniteds juniormålvakt Ilias Moutha-Sebtaoui är reservmålvakt för Belgien. I kvartsfinalen väntar Tyskland.

Holland vann med 1-0 mot Italien efter ett sent segermål. Tahith Chong, som rapporteras vara klar för United, startade matchen men blev utbytt precis före segermålet. Chong spelade sedan hela matchen när Holland säkrade kvartsfinalplatsen via 2-0 mot Serbien. Nu väntar Sverige i kvartsfinal.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS