Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Jag diskuterar inte det med er

Louis van Gaal har idag hållit sin presskonferens inför ligaavslutningen mot Bournemouth på söndag. Han hade följande att säga.

  • Skadeläget: Adnan Januzaj är tillbaka på skadelistan efter att ha blivit hamstringsskadad på träning. Matteo Darmian missar också söndagens match. Båda har en chans att vara tillgängliga för spel i FA-cupfinalen nästa vecka. Ashley Young har tydligen varit skadad, vilket förklarar varför han inte har varit med i truppen på slutet. Han är nu skadefri igen och ska träna med laget imorgon men “det är en träning“.
  • Om Luke Shaw: Van Gaal bekräftar att Shaw inte längre har någon chans att göra comeback den här säsongen. “Han kommer tillbaka men han kommer tillbaka nästa säsong.
  • Om topp 4: “Vi är beroende av Manchester city, det är skillnaden. Det är också frustrerande när du hade chansen att behålla den fördelen. Vi ledde med en kvart kvar, sedan gav vi bort det. Det är fortfarande möjligt, vi slåss till slutet.
  • Om att Swansea vilar spelare:Jag har också vilat spelare och vunnit. Det är managerns ansvar att göra det han bedömer är rätt för laget. Min uppgift påverkas inte.
  • Kan missa Champions League, vad har vi lärt oss? “Fortfarande måste jag påminna er om att vi kan kvalificera oss. Vi pratar nu om ‘om’. Jag gillar inte om, det måste vara fakta. Jag kan säga vad vi behöver förbättra. Vi behöver inte förbättra mycket defensivt. Vi måste göra fler mål. Det är också vad jag har sagt inför säsongen. Vi måste förändra det, det är viktigt.
  • Om uteblivna värvningar:Jag kan inte  förbättra det området. Jag har sagt det många gånger redan. Det finns tre parter, jag har bara en part under kontroll.
  • Vad skulle vi ha gjort annorlunda?Jag utvärderar alltid och jag anpassar mig alltid till situationen, vad vi står för. Det är alltid samma, du måste utvärdera dig själv och din personal och dina spelare. Med den typen av människor måste du kommunicera och lyssna på. Det kommer jag göra nästa säsong också. Principerna är samma. Om inte någon övertygar mig om något annat.
  • Svårt att värva om vi missar Champions League? “Du sa det själv: ‘om’. Jag måste alltid svara på ‘om’. Du kan bara säga det i efterhand. Förra året var vi också i den situationen och till slut kvalificerade vi oss. Det var spelare som jag ville ha som vi inte fick. Det är en fråga för styrelsen och managern.
  • Döda matcher tidigare?Du har rätt. Vi tränar på situationerna där vi leder. Du måste göra planen större och behålla bollen. Gör du planen större måste motståndaren springa mer. Du måste inte alltid göra mål, ibland kan du hålla bollen. Vi kommer göra det bättre när vi tränar mer.
  • Om Carricks kontrakt:Det är ingen fråga jag diskuterar med er.

Tolkat via livestream. Skadeläget via Manutd.com.