Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bekräftat: Föremålet glömdes kvar efter en övning

Så visar det sig att ren och skär idioti ligger bakom att dagens match mellan Manchester United och Bournemouth blev inställd efter bombhot på Old Trafford. Föremålet som till slut sprängdes på Old Trafford hade glömts kvar efter en säkerhetsövning i onsdags.

Övningen i onsdags ska ha genomförts av ett privat bolag. På matchdagen upptäcktes så föremålet, designat för att verkligen se ut som en bomb, av en matchvärd på en toalett på Old Trafford. Detta bekräftas av Manchesterpolisen.

Manchester Uniteds vice verkställande ordförande Ed Woodward har uttalat sig för United:

Säkerheten för våra fans är alltid vår högsta prioritet. Jag skulle vilja tacka stödet från polisen som var av högsta klass och det oklanderliga beteendet från båda lagens fans.

Klubben tar säkerhet väldigt allvarligt och personalen tränas regelbundet med polisen och räddningstjänsten för att identifiera och hantera dessa incidenter.

Vi kommer att undersöka incidenten för att prägla framtida handlingar och beslut.

Assisterande polischef John O’Hare på Manchesterpolisen har följande att säga:

Jag är tacksam till Manchester Uniteds och Bournemouths supportrar för deras stöd och assistans idag.

Efter dagens kontrollerade explosion har vi sedan fått reda på att föremålet var ett träningsföremål som av misstag hade glömts kvar av ett privat bolag efter en träningsövning som involverade bombhundar.

Även om det här föremålet inte visade sig vara en verkningskraftig bom så såg det här föremålet så verkligt ut som är möjligt, och beslutet att evakuera arenan var det rätta att göra, tills vi kunde vara säkra på att folk var utom risk.

Alla höll sig lugna, följde instruktioner och arbetade med poliser och matchvärdar för att säkerställa en snabb och säker evakuering. De som var närvarande idag är till fotbollsfamiljens heder och deras agerande ska erkännas.

Jag skulle också vilja tacka alla involverade i verksamheten idag för ett sådan professionellt svar, vilket inkluderar poliser, matchvärdar, anställda hos Manchester United, medierepresentanter och kommentatorer och polisens desarmeringsgrupp.

Båda citaten från Uniteds officiella hemsida.

Manchester United rapporteras betala tillbaka biljettpriset till alla som hade köpt biljett till matchen. De som hade köpt biljett erbjuds också fritt inträde till matchen på tisdag.

Det har nästan hänt förr…

Vi avslutar med ett skämt…