Rashford i Englands bruttotrupp inför EM

Englands förbundskapten Roy Hodgson har idag tagit ut en 26 man stark bruttotrupp inför EM. Tre Manchester United-spelare – Chris Smalling, Wayne Rooney och Marcus Rashford – får plats i truppen, som innan EM börjar ska bantas till 23 spelare.

Smalling och Rooney var givetvis givna i den engelska truppen och det troliga är att båda kommer att tillhöra den engelska startelvan när EM drar igång.

Uniteds succéanfallare Rashford är dock en överraskning i truppen. I alla fall sett till hans status så sent som för några månader sedan, då han inte ens platsade i något av Englands ungdomslandslag. Tre spelare ska bort innan EM börjar och utgångstipset får ändå vara att Rashford blir en av spelarna som inte får följa med till Frankrike.

Hodgson säger följande om Rashfords chanser: ”Han är en av kandidaterna, givetvis. Konkurrensen för honom är ganska stark, han förstår det. Jag tycker att han förtjänar att bli uttagen, definitivt i den här större truppen och det blir intressant att se vad han kan göra. […] Det finns ingen anledning, om han gör det exceptionellt bra, att han inte kan peta ner någon från sin tron. Men jag måste vara tydlig, det kommer att vara svårare än vissa tror.

Det fanns ingen plats i den engelska truppen för Michael Carrick, vilket med all rimlighet betyder att hans landslagskarriär är över.

I skuggan av a-landslaget tar Cameron Borthwick-Jackson plats i Englands U19-trupp som i början på juni ska spela två träningsmatcher i Mexiko. Matcherna mot Mexiko är uppvärmning inför U19-EM senare i sommar. Måhända kan Rashford vara aktuell för en plats där ifall han inte får följa med till Frankrike? Timothy Fosu-Mensah kan också förväntas spela U19-EM i sommar.

I U17-EM förlorade Belgien med 1-0 mot Tyskland i kvartsfinalen. Manchester Uniteds Indy Boonen startade matchen men blev utbytt kort efter det tyska ledningsmålet. Unitedmålvakten Ilias Moutha-Sebtaoui satt på bänken.

Bättre gick det för Holland och Tahith Chong, som vi är tämligen säkra på kommer spela för United nästa säsong. Det blev 1-0-seger mot Sverige och Chong gjorde Hollands mål. Nu väntar EM-favoriten Portugal i semifinal. Portugal körde över Österrike med 5-0 i kvartsfinalen och har 12-0 i målskillnad på sina fyra matcher i turneringen.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS