Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uttalande från Ed Woodward

Manchester Uniteds ordförande Ed Woodward kommer på måndagen med ett officiellt uttalande om händelserna på Old Trafford igår.

Säkerheten för våra fans är vårt allra högsta mål för varje evenemang vi arrangerar på Old Trafford. Överlag är jag stolt över hur vår personal agerade.

Fakta är:

  • Då det misstänkta föremålet upptäcktes jobbade polisen och klubben snabben snabbt och nära för att identifiera hotet, hålla folk säkra och evakuera arenan lugnt och effektivt.
  • Fans från båda klubbarna betedde sig oklanderligt och evakueringen – den första av den här typen i Storbritannien – var en fullständig succé.
  • Efter undersökningen har föremålet visat sig ha lämnats av misstag till följd av träning av hundförare av en underentreprenör. 
  • Entreprenören hade signerat att föremålet hade återhämtats tillsammans med de 13 andra föremålen i slutet av övningen.
  • Föremålet kunde inte upptäckas av spårningshundarna under den rutinmässiga sökningen på 100 Club, då det inte innehöll sprängämne och användes i en övning som tränade hundförare, inte hundar.

När en situation i realtid identifierades hade klubben och polisen inget annat alternativ än att behandla det som ett potentiellt terrorhot; vi kunde inte ha antagit att det var ett misstag från en träningsövning. Skulle vi ställas inför samma situation i framtiden skulle vi agera likadant.

Vi har arbetat när med polisen och antiterrorspecialister under många år och drar nytta av deras stöd på en daglig basis.

För morgondagens (tisdagens) omarrangerade match mot Bournemouth jobbar vi nära med Manchesterpolisen för att säkerställa att de robusta säkerhetsåtgärderna fortsätter vara av högsta prioritet.

Vi genomför en detaljerad utvärdering med hjälp av polisen och kommer att dela våra upptäckter med resten av sporten. Värdefulla läxor kommer att ha lärts från gårdagens händelser och det är viktigt att dessa delas med andra arenadrivare för att säkerställa att allmänhetens säkerhet är den största skyldigheten för oss alla.


Källa: Manutd.com