Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Om Rashfords utveckling: Marinkåren, repetition och träning mot bättre spelare

Det är intressant hur nyhetsrapporter ibland sammanfaller. Både BBC och Sky Sports har idag intressanta rapporter om Marcus Rashford. Samtidigt blir Manchester Uniteds U21-tränare Warren Joyce intervjuad i Manchester Evening News.

Joyce berättar att Uniteds unga spelare träffar folk från en rad olika yrkesgrupper under sin fotbollsutbildning. ”Vi har haft olika människor från olika samhällsskikt som kommer in och pratar med de unga spelarna. Vi hade marinkåren in för att prata om att öva under press för nödsituationer i bakhåll och sabotage.

Det är egentligen inte annorlunda för våra unga spelare […]. Saker som muskelminne och att göra något utan att tänka handlar bara om repetition. Repetition är viktigt. Om du får massor av bollkontaktar blir det instinktivt.

Joyce menar att det är viktigt att unga spelare får göra mål, framför allt under match. Han använder Marcus Rashford för att exemplifiera.

Vi hade en specifik plan för Marcus. Om du vill göra mål så måste du träna och vi ville ge honom den träningen. Det är lite lättare att göra mål i U18. […] Vi satte honom mot U21-försvararen Donald Love på träning, vilket är riktigt svårt. Sedan när du spelar mot U18 på en lördagsmorgon var det lite lättare, då kan du testa olika saker.

Läs mer: