Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pardew: Vi måste kämpa hårdare för att vinna

Crystal Palaces manager Alan Pardew har nyss avslutat sin presskonferens inför FA-cupfinalen mot Manchester United på lördag. Pardew, som enligt Guardian förväntas skriva på nytt kontrakt före finalen, lägger över pressen på Manchester United.

 • Skadeläget: ”Sako tränade idag, vilket ger oss en full uppsättning spelare, bortsett från Joe Ledley förstås. Joe är någon som jag skulle ha använt i den här matchen på lördag. Men alla andra är i form, vi har haft en bra vecka.” Ledley, som har en benfraktur, hoppas fortfarande kunna spela i EM för Wales.
 • Bolasie och Cabaye missade senaste matchen och Wilfried Zaha har inte spelat sedan den 24 april men vi tolkar Pardew som att de tre spelarna är tillgängliga på lördag.
 • Om finalen: ”Vi måste ha tålamod emellanåt. Vi kommer att vara laget som måste kämpa lite hårdare för att vinna. Det är ingen tvekan om det. Men vi har områden på planen där vi är lite överlägsna [sic!] och vi måste se till att de områdena räknas.
 • Jag hoppas att det blir en fantastisk match, jag gör verkligen det. Jag tycker att det är upplagt för en bra match. De kommer att dominera bollinnehavet och vi kommer att vara väldigt, väldigt farliga när de går framåt.
 • Våra äldre spelare som Puncheon, Cabaye, McArthur, de kommer att vara nyckelspelarna. Tillsammans med spelarna på bänken.
 • Straffar: Palace har tränat på straffar inför finalen. Pardew var manager för West Ham då de förlorade FA-cupfinalen på straffar 2006. ”Den matchen avgjordes på straffar och vi kan inte bortse från det. Det kan hända igen. Det är handlar inte om matchplaner eller motivation, det handlar egentligen om att en ensam spelare går upp och hanterar pressen av att ta en straff.
 • Om United: ”Jag tycker att pressen är på dem hela tiden. Det är Manchester United, de är en ikonisk klubb.
 • Martial, Rooney, Mata, Fellaini. Det här är toppspelare på toppen av sina karriärer. Det är därför de spelar för Man United. Den första matchen på Selhurst Park spelade vi lika 0-0 och jag tycker att vi skulle ha vunnit. Vi behöver en perfekt prestation på lördag.
 • Jagar första titeln:Historien vi tar med oss är den finalen vi förlorade, så den här gruppen spelare har möjligheten att skapa något permanent här och det är en första stor titel för Crystal Palace Football Club. En match till, ett Premier League-lag till att besegra och vi vinner cupen. Jag känner att mina spelare har ett bra sinne.
 • En eller två [av mina spelare] kanske aldrig spelar en final igen. Så det kommer vara en fantastisk möjlighet för dem att få en segermedalj.
 • Lärdom från finalen 1990?Ja, att inte förlora. Det finns ingen revansch. Det här handlar om ett lag som tar sig till en cupfinal och vinner den.

Citat: @CPFC, Croydon Advertiser, 2, 3, 4