Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Jag är otroligt stolt och väldigt besviken

I samband med att det blev officiellt att Louis van Gaal får sparken som manager för Manchester United säger holländaren följande i ett uttalande på klubbens officiella hemsida:

Det har var en är att vara manager för en sådan magnifik klubb som Manchester United FC och genom att göra så har jag uppfyllt en ambition jag har haft under en lång tid.

Jag är enormt stolt att ha hjälpt United vinna FA-cupen för den tolfte gången i klubbens historia. Jag har i min karriär som manager varit privilegierad att han vunnit 20 titlar men att vinna FA-cupen, som har en sådan rik historia, kommer alltid att vara en av de mest speciella prestationerna i min karriär.

Jag är väldigt besviken att inte kunna fullfölja den tänkta treårsplanen. Jag tror att grunden är stadigt på plats för att se till att klubben går framåt och upplever ännu större framgångar.

Jag hoppas att segern i FA-cupen ger klubben en plattform att bygga på nästa säsong för att återställa framgången som den passionerade gruppen av fans önskar.

Efter att ha varit manager i Holland, Spanien och Tyskland hoppades jag alltid på möjligheten att vara manager i engelsk fotboll och vara en del av engelsk kultur. Båda dessa upplevelser har levt upp till förväntningarna och varit fantastiska.

Jag tackar mina spelare och önskar dem lycka till för nästa säsong. Det har varit en glädje att arbeta med dem och framför allt givande att se så många unga spelare ta sin chans att slå sig in i a-laget och utmärka sig. Jag ser fram emot att se den fortsatta utvecklingen av dessa unga spelare nästa säsong.

Tack till ägarna och styrelsen i Manchester United för att ha gett mig möjligheten att vara manager för den här fantastiska klubben.

Jag skulle också vilja uttrycka min tacksamhet till de otroliga Unitedsupportrarna. De är verkligen de bästa fansen i världen.

Jag är i skuld till min ledarstab som har gett mig sitt yttersta under sin tid i klubben.

Jag är djupt tacksam mot varenda medlem i klubbens personal – idrottsvetenskapsavdelningen, den medicinska avdelningen, materialavdelningen, klubbens administration, presskontoret, managerns team, akademins team, arenapersonalen och cateringavdelningen, både på Old Trafford och träningsanläggningen Carrington, som alla har gett mig sitt orubbliga stöd under min tid i United. Aldrig under mina 25 år som manager har jag haft ett så stort stöd i min roll.

Slutligen vill jag tacka Sir Alex Ferguson och Sir Bobby Charlton för att alltid ha fått mig och min familj att känna oss så välkomna genom hela min tid som manager för Manchester United.