Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagssommaren 2016

Embed from Getty Images

I sommar håller vi förhoppningsvis på Marcus Rashford. Det gäller bara att Roy Hodgson förstår att ta med honom till Frankrike. Men det är inte bara i Europa det spelas mästerskap, i USA spelas en specialvariant av Copa América och sen är det också OS.

I den här versionen av landslagskollen går vi igenom vad Manchester Uniteds landslagsspelare ska göra i sommar. Vi återkommer också med en införrapport inför EM (spelas 10 juni till 10 juli) och Copa América (spelas 3-26 juni). I EM är det 24 lag i sex grupper, gruppettorna, grupptvåorna och tre grupptreor går till åttondelsfinal. Copa América slår på stort och har 16 deltagande lag (brukar annars vara tolv), i fyra grupper, två lag från varje grupp går till kvartsfinal.

A-landslag

Återstår att se hur många Unitedspelare som får spela EM men det är klart att det blir tre Unitedspelare i Copa América.

Argentina (Rojo, Romero)

Argentina möter Honduras i sin enda träningsmatch inför Copa América. I turneringen inleder de med en nyckelmatch mot Chile. Därefter väntar gruppens förmodade slagpåse Panama och i den avslutande gruppspelsmatchen ställs Argentina mot Bolivia.

I en eventuell kvartsfinal väntar Jamaica, Mexiko, Uruguay eller Venezuela.

Manchester United har förstås två representanter i laget: målvakten Sergio Romero och vänsterbacken Marcos Rojo. Båda lär vara ordinarie under turneringen.

Belgien (Fellaini)

Belgien har förvisso bara tagit ut en bruttotrupp till EM, men det är bara en spelare som ska bort och det borde vara en försvarare. Maroune Fellaini är med i bruttotruppen och kommer att vara med i EM.

Belgien träningsspelar mot Schweiz, Finland och Norge. I EM väntar Italien, Irland och Sverige. Vilka de möter i en eventuell åttondelsfinal orkar vi inte titta på här.

Ecuador (Valencia)

Antonio Valencia är förstås med i Ecuadors trupp inför Copa América. Ecuador hade bara en träningsmatch inför turneringen och det var i natt då de förlorade med 1-0 mot USA. Valencia var inte med i truppen, troligen vilades han efter FA-cupfinalen.

Ecuador inleder mot Brasilien och möter Peru i match två. Där torde deras gruppspelsöde avgöras. I den avslutande gruppspelsmatchen möter de gruppens förmodade slagpåse Haiti.

I en eventuell kvartsfinal väntar Colombia, Costa Rica, Paraguay eller USA.

England (Rashford, Rooney, Smalling)

Marcus Rashfords vara eller inte vara i EM är det mest intressanta på förhand. Han får en chans på sig, i träningsmatchen mot Australien. När EM-truppen är uttagen ska England också spela mot Portugal. I EM ställs England mot Ryssland, Wales och Slovakien.

Givna i EM-truppen är Rashfords klubbkamrater Chris Smalling och Wayne Rooney. Båda lär också ha en plats i startelvan i turneringen.

Frankrike (Martial)

Hemmaplan gör Frankrike till EM-favorit och deras hopp ställs till Manchester Uniteds Anthony Martial. Morgan Schneiderlin fick dock nöja sig med en plats på reservlistan. Personligen räknar jag med att Martial efter EM tar med sig guldmedaljen och Antoine Griezmann i packningen när han återvänder till Manchester United.

Frankrike laddar med träningsmatcher mot Kamerun och Skottland. I EM väntar Rumänien, Albanien och Schweiz.

Holland (Blind, Memphis)

Daley Blind och Memphis Depay ska spela träningslandskamper med Hollands a-landslag. Det var meningen att Timothy Fosu-Mensah också skulle göra det men då han inte är fit for fight blev det inte så. Därmed har Ghana fortfarande chansen att sno Fosu-Mensah från Holland.

Holland ska träningsspela mot Irland, Polen och Österrike.

Italien (Darmian)

Italien har bara tagit ut en bruttotrupp än så länge men Matteo Darmian brukar ju vara med i startelvan. Därmed räknar vi med att han spelar EM, även om formen i United har varit tveksam.

Träningsmatcher mot Skottland och Finland. Sedan EM-spel mot Belgien, Sverige och Irland.

Nordirland (McNair)

Paddy McNair är långt ifrån en startplats i Manchester United men han tar ändå plats i Nordirlands EM-trupp. Vi utgår från att han inleder på bänken men blir det en skada eller två är han säkert aktuell för spel.

Mellan juni 2009 och juni 2014 vann Nordirland bara tre av 42 matcher. Det går bättre nu, då de har en tio matcher lång förlustfri svit.

Vitryssland och Slovakien kan förstöra sviten innan EM börjar. I EM ställs Nordirland mot Polen, Ukraina och Tyskland.

Spanien (De Gea)

Det är fortfarande inte uteslutet att Vicente del Bosque gör David de Gea till reservmålvakt i EM. De skulle förstås vara vansinne men Casillas kommer alltid ihåg att skicka julkort till förbundskaptenen.

Del Bosque satte Juan Mata på reservlistan.

Spanien träningsspelar mot Bosnien-Hercegovina, Sydkorea och Georgien. I EM väntar Tjeckien, Turkiet och Kroatien.

Tyskland (Schweinsteiger)

Bastian Schweinsteiger räknar med att kunna spela EM. Vi får se hur det går med den saken.

Tyskland träningsspelar mot Slovakien och Ungern. Schweinsteiger kan nog också använda gruppspelsmatcherna mot Ukraina, Polen och Nordirland för att hitta matchformen.

Ungdomslandslag

Som vanligt gör vi vad vi kan för att hitta Unitedspelare i diverse olika ungdomslandslag. Informationen kommer med reservation för fel.

Belgien U17 (Boonen, Moutha-Sebtaoui)

Belgiens U17-landslag gick till kvartsfinal i EM. Där blev Tyskland för svåra. Indy Boonen debuterade på nivån och fick överraskande mycket speltid med två inhopp och två matcher från start. Uniteds juniormålvakt Ilias Moutha-Sebtaoui fick sitta på bänken hela turneringen.

England U19 (Tuanzebe)

Efter återbud fick Axel Tuanzebe plats i den engelska U19-truppen som reser till Mexiko för att spela två träningsmatcher mot Mexiko. Det är första landslagschansen för den lovande mittbacken Tuanzebe. England ska spela EM senare i sommar och då är det troligare att Manchester United representeras av Cameron Borthwick-Jackson.

England U18 (Williams)

Englands U18-landslag åker till Sydkorea för två matcher mot Sydkorea. Mittbacken Ro-Shaun Williams är Uniteds representant i laget.

Holland U17 (Chong)

Vi är rätt säkra på att Tahith Chong kommer att spela för Manchester United nästa säsong, så vi tar med honom i den här uppräkningen. Han missade Hollands första EM-match på grund av avstäning men startade de fyra avslutande matcherna. Holland gick till semifinal, där blivande mästaren Portugal blev för svåra. Chong blev hjälte i kvartsfinalen mot Sverige med matchens enda mål.

Libyen (El Fitouri)

Libyen möter Marocko i kval till de afrikanska mästerskapen. Oklart om Sadiq El Fitouri är med i truppen.

Portugal U20 (J Pereira)

Joel Pereira är med i Portugals trupp i turneringen i Toulon. Han har stått i två av tre matcher, vilket torde betyda att han sitter på bänken i den sista gruppmatchen. Portugal möter Paraguay där i vad som blir en match om andraplatsen i gruppen.

Inte den här gången

Andreas Pereira har spelat med Brasiliens OS-landslag. OS-truppen annonseras den 29 juni. Såvitt jag kan se har de inga träningsmatcher innan dess.

James Wilson har varit med i U21-landslaget men han fick ingen plats i truppen till turneringen i Toulon, vilket inte nödvändigtvis är en petning.

Ashley Fletcher har varit med i U20-landslaget men de har inga matcher den här gången och han fick inte plats i truppen till turneringen i Toulon.

Cameron Borthwick-Jackson var med i den ursprungliga U19-truppen men försvann sedan, vilket vi antar beror på skada. Han bör dock ha en bra chans att få spela EM senare i sommar.

Angel Gomes är given i Englands U16-landslag men de har inga matcher.

Josh Doughty har varit med i Kanadas U20-landslag. De skulle ha spelat två matcher mot Costa Rica men de matcherna blev uppskjutna.

Donald Love har spelat med Skottlands U21-landslag men de har inga matcher.

Matthew Olosunde har spelat med USA:s U20-landslag men de har inga matcher.

Regan Poole har varit med i Wales U19-landslag men de har inga matcher.

Övriga spelare

Varela fick inte plats i Uruguays trupp till Copa América. Mata och Schneiderlin listades på reservlistan medan Fosu-Mensah lämnade återbud på grund av skada. I övrigt samma namn på listan över inte uttagna som senast.

Inte uttagna: Jones, Mata, Januzaj, Carrick, Young, Herrera, Shaw, Schneiderlin, Varela, Henderson, Lingard, Tuanzebe, Goss, Rothwell, Weir, Keane, Riley, Johnstone, Fosu-Mensah, Blackett, Powell, Valdes

Programmet

Tidigare:

 • 5-21 maj: U17-EM
 • 18-29 maj: Festival International Espoirs

Torsdag 26 maj:

 • 02.00: USA – Ecuador (träningsmatch)

Fredag 27 maj:

 • 01.30: Argentina – Honduras (träningsmatch)
 • 19.45: Portugal U20 – Paraguay U20 (Festival International Espoirs)
 • 20.45: England – Australien (träningsmatch)
 • 20.45: Irland – Holland (träningsmatch)
 • 20.45: Nordirland – Vitryssland (träningsmatch)

Lördag 28 maj:

 • 16.15: Schweiz – Belgien (träningsmatch)

Söndag 29 maj:

 • Placeringsmatcher (Festival International Espoirs)
 • 17.45: Tyskland – Slovakien (träningsmatch)
 • 20.45: Italien – Skottland (träningsmatch)
 • 20.45: Spanien – Bosnien-Hercegovina (träningsmatch)

Måndag 30 maj:

 • 21.00: Frankrike – Kamerun (träningsmatch)

Onsdag 1 juni:

 • 16.30: Spanien – Sydkorea (träningsmatch)
 • 20.45: Belgien – Finland (träningsmatch)
 • 20.45: Polen – Holland (träningsmatch)

Fredag 3 juni:

 • Sydkorea U18 – England U18 (träningsmatch)
 • Libyen – Marocko (kval till Africa Cup of Nations)

Lördag 4 juni:

 • Mexiko U19 – England U19 (träningsmatch)
 • 18.00: Slovakien – Nordirland (träningsmatch)
 • 19.00: Tyskland – Ungern (träningsmatch)
 • 20.30: Österrike – Holland (träningsmatch)
 • 21.00: Frankrike – Skottland (träningsmatch)

Söndag 5 juni:

 • Sydkorea U18 – England U18 (träningsmatch)
 • 04.00: Brasilien – Ecuador (Copa América)
 • 18.00: Belgien – Norge (träningsmatch)

Måndag 6 juni:

 • Mexiko U19 – England U19 (träningsmatch)
 • 20.45: Italien – Finland (träningsmatch)

Tisdag 7 juni:

 • 04.00: Argentina – Chile (Copa América)
 • 20.45: Spanien – Georgien (träningsmatch)

Torsdag 9 juni:

 • 04.00: Ecuador – Peru (Copa América)

Fredag 10 juni:

 • 21.00: Frankrike – Rumänien (EM)

Lördag 11 juni:

 • 03.30: Argentina – Panama (Copa América)
 • 21.00: England – Ryssland (EM)

Söndag 12 juni:

 • 18.00: Polen – Nordirland (EM)
 • 21.00: Tyskland – Ukraina (EM)

Måndag 13 juni:

 • 00.30: Ecuador – Haiti (Copa América)
 • 15.00: Spanien – Tjeckien (EM)
 • 21.00: Belgien – Italien (EM)

Onsdag 15 juni:

 • 04.00: Argentina – Bolivia (Copa América)
 • 21.00: Frankrike – Albanien (EM)

Torsdag 16 juni:

 • 15.00: England – Wales (EM)
 • 18.00: Ukraina – Nordirland (EM)
 • 21.00: Tyskland – Polen (EM)

Fredag 17 juni:

 • 15.00: Italien – Sverige (EM)
 • 21.00: Spanien – Turkiet (EM)

Lördag 18 juni:

 • 15.00: Belgien – Irland (EM)

Söndag 19 juni:

 • 21.00: Schweiz – Frankrike (EM)

Måndag 20 juni: 

 • 21.00: Slovakien – England (EM)

Tisdag 21 juni:

 • 18.00: Nordirland – Tyskland (EM)
 • 21.00: Kroatien – Spanien (EM)

Onsdag 22 juni:

 • 21.00: Italien – Irland (EM)
 • 21.00: Sverige – Belgien (EM)

Senare:

 • 16-26 juni: slutspel Copa América
 • 25 juni – 10 juli: slutspel EM
 • 11-24 juli: U19-EM
 • 4-20 augusti: OS

Hur det går i matcherna följer vi fortlöpande i den dagliga nyhetsrapporteringen. Om vi känner för det kan det hända att det dyker upp en sammanfattning när EM är slut.