Landslag: Argentina inledde med seger

Marcos Rojo och Sergio Romero spelade båda hela matchen när Argentina inledde Copa América med en 2-1-seger mot Chile. Banega och Di María var segerorganisatörer med varsitt mål och varsin assist under första kvarten av andra halvlek. Chile reducerade på tilläggstid.

Rojo var offensivt involverad i första halvlek, med en nick tätt utanför och ett inlägg som Higuaín var nära att göra mål på. Han blev varnad efter 69 minuter. Romero stod för en fin räddning i första halvlek men var ute och hängde tvätt på Chiles mål.

I och med segern förefaller det vara givet att Argentina går vidare från gruppspelet. De kommande motståndarna Panama och Bolivia får förmodas vara markant svagare.

Andra landslagsuppdateringar:

• Belgien försökte vinna mot Norge utan Marouane Fellaini. Det gick inte sÃ¥ bra. Med ett mÃ¥l och en assist sÃ¥g förre Unitedspelaren Joshua King till att Norge ledde med 2-1. Förbundskapten Wilmots fick panik och kastade in Fellaini efter knappa timmen och föga överraskande ledde Belgien med 3-2, vilket ocksÃ¥ blev slutresultatet, en kvart senare.
  • Ro-Shaun Williams var oanvänd avbytare när Englands U18 förlorade med 3-0 mot Sydkorea pÃ¥ bortaplan. Williams satt pÃ¥ bänken i bÃ¥da matcherna och bör ha stärkt sina aktier, dÃ¥ England förlorade med totalt 5-0.
  • Även Englands U19 Ã¥kte pÃ¥ lÃ¥ngresa och åkte hem med tvÃ¥ förluster och noll gjorda mÃ¥l i bagaget. Axel Tuanzebe spelade hela matchen och England var nära att hÃ¥lla nollan men Mexikos Goulart gjorde matchens enda mÃ¥l efter 86 minuter. England spelar EM senare i sommar och utgÃ¥ngstipset är ändÃ¥ att Tuanzebe inte fÃ¥r plats i truppen. Däremot räknar vi med att Cameron Borthwick-Jackson, som missade matcherna i Mexiko med en förmodad skada, tar plats i den slutliga truppen.
  • Matteo Darmian fick ingen speltid dÃ¥ Italien vann med 2-0 mot Finland. UtgÃ¥ngstipset är ändÃ¥ att han är ordinarie i EM.

Inför EM har Uefa publicerat en uttalsguide. Vi tittar på de svenska namnen och känner att trovärdigheten är försvinnande liten: