Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Argentina inledde med seger

Marcos Rojo och Sergio Romero spelade båda hela matchen när Argentina inledde Copa América med en 2-1-seger mot Chile. Banega och Di María var segerorganisatörer med varsitt mål och varsin assist under första kvarten av andra halvlek. Chile reducerade på tilläggstid.

Rojo var offensivt involverad i första halvlek, med en nick tätt utanför och ett inlägg som Higuaín var nära att göra mål på. Han blev varnad efter 69 minuter. Romero stod för en fin räddning i första halvlek men var ute och hängde tvätt på Chiles mål.

https://twitter.com/marcosrojo5/status/740039000765956096

I och med segern förefaller det vara givet att Argentina går vidare från gruppspelet. De kommande motståndarna Panama och Bolivia får förmodas vara markant svagare.

Andra landslagsuppdateringar:

 • Belgien försökte vinna mot Norge utan Marouane Fellaini. Det gick inte så bra. Med ett mål och en assist såg förre Unitedspelaren Joshua King till att Norge ledde med 2-1. Förbundskapten Wilmots fick panik och kastade in Fellaini efter knappa timmen och föga överraskande ledde Belgien med 3-2, vilket också blev slutresultatet, en kvart senare.
 • Ro-Shaun Williams var oanvänd avbytare när Englands U18 förlorade med 3-0 mot Sydkorea på bortaplan. Williams satt på bänken i båda matcherna och bör ha stärkt sina aktier, då England förlorade med totalt 5-0.
 • Även Englands U19 åkte på långresa och åkte hem med två förluster och noll gjorda mål i bagaget. Axel Tuanzebe spelade hela matchen och England var nära att hålla nollan men Mexikos Goulart gjorde matchens enda mål efter 86 minuter. England spelar EM senare i sommar och utgångstipset är ändå att Tuanzebe inte får plats i truppen. Däremot räknar vi med att Cameron Borthwick-Jackson, som missade matcherna i Mexiko med en förmodad skada, tar plats i den slutliga truppen.
 • Matteo Darmian fick ingen speltid då Italien vann med 2-0 mot Finland. Utgångstipset är ändå att han är ordinarie i EM.

Inför EM har Uefa publicerat en uttalsguide. Vi tittar på de svenska namnen och känner att trovärdigheten är försvinnande liten:

 • Andreas Isaksson – Ee-sak-son
 • Victor Lindelöf – Lin-de-love
 • Martin Olsson – Ool-son
 • Albin Ekdal – Ee-ek-dal
 • Emil Forsberg – Fosh-berry
 • Kim Källström – Shell-strome
 • Marcus Berg – Berry
 • Emir Kujovic – Ku-yo-vitch