Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wayne Rooneys testimonial bekräftad

Detaljerna för Wayne Rooneys testimonial är nu bekräftade. Som väntat blir det Everton som utgör motstånd för Manchester United på Old Trafford den 3 augusti (avspark 21.00 svensk tid), det meddelas på Uniteds hemsida.

Alla intäkter från matchen kommer att fördelas genom Wayne Rooney Foundation till välgörenhetsorganisationerna NSPCC, Claire House Children’s Hospice, Alder Hey Children’s Hospital och Manchester United Foundation. Matchen är inledningen på ett årslångt arbete där Wayne Rooney Foundation hoppas samla in fem miljoner pund till utsatta barn.

Wayne Rooneys testimonial blir också José Mourinhos första match på Old Trafford som Manchester United-manager. ”Wayne är och har varit Englands bästa spelare i mer än ett decennium,” säger Mourinho. ”Matchen kommer att vara en passande hyllning för allt han har uppnått. Jag ser fram emot vad som kommer att vara en väldigt speciell kväll för oss båda. Jag är säker på att fansen kommer göra det här till en minnesvärd tillställning och hjälpa Wayne att samla in massor av pengar för att hjälpa till att stödja utsatta barn.

Wayne Rooney säger:

För mig kunde det inte vara en mer speciell testimonialmatch. Manchester United och Everton är de enda klubbarna jag har spelat för som professionell fotbollsspelare. Jag är glad att nu säga att oavsett vad som kan tänkas hända i framtiden kommer jag aldrig spela för en annan Premier League-klubb.

Jag är skyldig United och Everton allt för att ha gett mig mina fotbollsmöjligheter. Genom Wayne Rooney Foundation vill jag ge någonting tillbaka och, samtidigt, säga ett hjärtligt tack till alla i dessa fantastiska klubbar som någonsin har hjälpt mig i min karriär.

Everton och United, tillsammans med min familj, gav mig stödet och möjligheten för att hjälpa mig att uppnå mina mål och drömmar. Att ha en egen ung familj får mig att inse hur avgörande det är att varje barn får en möjlighet att växa upp omgiven av kärlek och stöd för att ge dem en chans att uppfylla sin potential.

Jag hoppas att Wayne Rooney Foundation och dess välgörenhetspartners kan förbättra och inspirera livet för barn som har missgynnats av splittrade familjer, missbruk, hälsofrågor eller brist på utbildningsmöjligheter.