Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spanska rapporter: De Gea inblandad i våldtäktsfall

UPPDATERING: David de Gea säger att rapporterna är lögn. Vidare sägs det att polisens undersökning inte hittade några bevis för att stödja anklagelserna.

Den spanska onlinepublikationen Eldiario.es publicerar idag en rapport om att David de Gea ska vara inblandad i ett våldtäktsfall.

Det är i ett pågående fall mot den spanska porrfilmsproducenten Torbe som uppgifterna har kommit fram. Torbe är anklagad för en rad grova sexbrott, däribland barnporrbrott.

Fallet där De Gea rapporteras vara inblandad ägde rum i Madrid 2012. Offret vittnar om att hon erbjöds en stor summa pengar för att träffa fotbollsspelaren Iker Muniain, en annan man och en annan kvinna. Under detta möte ska hon ha blivit våldtagen. De Gea anklagas för att tillsammans med Torbe ha ordnat mötet.

Polisen sägs utesluta ekonomiska eller personliga motiv bakom vittnesmålet och vittnet bedöms som mycket trovärdigt.

De spanska tidningarna AS och Marca erbjuder rapporter på engelska. Enligt Marca ska De Gea prata med media klockan 17.45 idag. Andra rapporter pekar emellertid på att De Gea inte kommer att prata på presskonferensen.

Det har rapporterats att De Gea har skickats hem från landslagssamlingen, men de rapporterna förefaller inte stämma.

Värt att notera är att detta i skrivande stund är anklagelser som inte har bevisats men det låter inte alls bra det här.