Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Del Bosque: Aldrig aktuellt att skicka hem De Gea

Frågetecken sattes kring David de Geas EM-deltagande då det igår rapporterades att han var inblandad i ett våldtäktsfall. De Gea har emellertid med starka ord förnekat inblandning och det förefaller vara så att polisen inte har hittat några bevis för att våldtäkten faktiskt ska ha ägt rum.

Jag tycker att De Gea har gett alla förklaringar han behövde ge och han har klargjort att han inte hade någonting med saken att göra,” säger Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque. ”Han sa det till hela truppen också. Vi möttes allihop och grabben, lugnt och ärligt, förklarade att han inte har något med saken att göra. Truppen är här för att hela tiden stötta honom och ge honom den tillgivenhet han behöver i dessa tider. Allting är normalt och vi fortsätter.

Det var aldrig aktuellt att skicka hem De Gea: ”Vi har aldrig övervägt [att skicka hem De Gea]. Det här var en överraskning för oss. Vi väntade på grabbens förklaringar. Det verkar som att han inte har gjort någonting och jag måste tro på honom.

Så, blir De Gea förstamålvakt i EM? ”Vi är i en reflektionsperiod och vi måste tänka över det. Du måste tänka över saker i livet. Jag kan inte säga nu om han kommer att starta eller inte.


(Hoppa till 1.07 för att hör De Gea prata.)


Källa: Guardian