Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 inbjudna till EFL Trophy

Football League, som numer heter English Football League (EFL), har beslutat att bjuda in 16 U21-lag till EFL Trophy (tidigare Football League Trophy). I skrivande stund är det inte klart om Manchester United kommer att delta i turneringen men United är en av 19 klubbar som har en akademi i kategori 1, vilket krävs för att få delta i turneringen.

Förutom de 16 U21-lagen kommer de 48 lagen från League One och League Two att delta. Turneringen kommer att börja med ett gruppspel med 16 grupper om fyra lag. De två bästa lagen i varje grupp går till slutspel och i april spelas finalen på Wembley.

Manchester Uniteds anfallare Ashley Fletcher är regerande mästare och sköt ett av målen då Barnsley vann med 3-2 mot Oxford i finalen.

Football Leagues nya namn innebär också att ligacupen nästa säsong kommer att kallas EFL Cup.