Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Valencia målskytt när Ecuador gick vidare

Embed from Getty Images

Antonio Valencia gör Marcos Rojo och Sergio Romero sällskap i kvartsfinalen i Copa América. Detta stod klart då Ecuador i natt vann med 4-0 mot Haiti. Ecuador behövde vinna med två mål för att garantera avancemang och det visade sig inte vara några problem. Redan efter 20 minuter hade Enner Valencia bäddat för avancemang med ett mål och en assist.

Noboa sköt 3-0 efter en timme innan Antonio Valencia, framspelad av Enner Valencia, fick äran att avsluta målskyttet.

Segern innebär att Ecuador som väntat slutade tvåa i gruppen. Mindre väntat var att det var Peru som tog förstaplatsen. Peru vann nämligen med 1-0 mot Brasilien, som därmed är utslaget.

Ecuador ställs mot värdnationen USA i kvartsfinal, natten mellan torsdag och fredag. Vinner Ecuador där är det bäddat för semifinal mot Argentina (med reservation för att Argentina i teorin – men bara i teorin – fortfarande kan sluta tvåa i sin grupp och givetvis inte har vunnit sin kvartsfinal än). I så fall håller vi givetvis på Valencia.

Peru ställs mot Colombia i kvartsfinal. I natt möts redan kvartsfinalklara Mexiko och Venezuela i gruppfinal, där vinnaren belönas med att slippa Argentina i kvartsfinal. Åttonde lag till kvartsfinal blir sannolikt Chile, de ska bara undvika förlust mot Panama för att gå vidare från gruppen.